Ασύλληπτο αυτό που έχει συμβεί με τον Γκαρσία στο φετινό πρωτάθλημα

Γκαρσία

i

Λιβάι Γκαρσία/©intime

Ασύλληπτο αυτό που έχει συμβεί με τον Γκαρσία στο φετινό πρωτάθλημα

Κώστας Τσίλης 23:15 - 05.02.2024

Από τις 12 Νοέμβρη και μετά, ο Γκαρσία έχει σκοράρει σ' όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος της ΑΕΚ στα οποία έχει αγωνιστεί

Πέρυσι ο Λιβάι Γκαρσία ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στη σεζόν. Ήταν άλλωστε και ο βασικός λόγος που η χρηματιστηριακή του αξία εκτοξεύτηκε τόσο πολύ το περασμένο καλοκαίρι και η Λανς έστελνε προτάσεις πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της. Στην φετινή σεζόν, ο Γκαρσία δεν είχε βρει ούτε μια φορά δίχτυα μέχρι και τις 12 Νοέμβρη. Ούτε στο πρωτάθλημα, ούτε στην Ευρώπη, ούτε και πουθενά. 

Περιττή η υπενθύμιση για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει εκείνη η συνθήκη. Με τα "έπρεπε να τον είχε πουλήσει η ΑΕΚ το καλοκαίρι", να είναι στην ημερήσια διάταξη. Μέχρι που ο Γκαρσία πάτησε το γκάζι και είναι ασύλληπτο αυτό που έχει κάνει. Από τότε που σκόραρε το πρώτο του φετινό γκολ απέναντι στην Λαμία στις 12 Νοέμβρη, ο Λιβάι έχει σκοράρει σ' όλα τα ματς πρωταθλήματος στα οποία έχει παίξει. Εξ ου και έφτασε ήδη στα 9 γκολ στο πρωτάθλημα. 

Μετά την Λαμία, ο Γκαρσία έμεινε έξω για δυο ματς λόγω τραυματισμού και επέστρεψε σκοράροντας απέναντι σε Παναιτωλικό, σε Πανσερραϊκό, σε Βόλο, σε Ολυμπιακό και σε Παναθηναϊκό. Απουσίασε από τα παιχνίδια με Ατρόμητο και ΟΦΗ λόγω τραυματισμού. Και επέστρεψε με τον Αστέρα Τρίπολης, μπήκε ως αλλαγή και σκόραρε ξανά. 

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Γκαρσία, μέχρι και να πετύχει το πρώτο του γκολ απέναντι στην Λαμία στις 12 Νοέμβριου και από τότε να αρχίσει να σκοράρει συνεχώς, είχε παίξει μόλις δυο παιχνίδια πρωταθλήματος. Με Παναθηναϊκό και με Κηφισιά. Μάλιστα μόνο στο ντέρμπι της Λεωφόρου είχε ξεκινήσει βασικός. Στο παιχνίδι με την Κηφισιά, μπήκε ως αλλαγή. Αντιθέτως τα επτά από τα οκτώ γκολ που έχει πετύχει στα συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος, ήταν σε παιχνίδια που ξεκίνησε βασικός. Μόνο απέναντι στον Αστέρα μπήκε ως αλλαγή.