Τα δύο γκολ από δύο φορ, το μηδέν στην άμυνα και οι 14 διαφορετικοί σκόρερ της ΑΕΚ (vids)

Σέρχιο Αραούχο

i

©Intime

Τα δύο γκολ από δύο φορ, το μηδέν στην άμυνα και οι 14 διαφορετικοί σκόρερ της ΑΕΚ (vids)

Κώστας Τόπας 11:30 - 13.11.2023

Η ΑΕΚ κατάφερε να βρει δίχτυα μετά από καιρό από δύο φορ της, ενώ διατήρησε ανέπαφη την εστία της για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι στην «OPAP Arena».

Η ΑΕΚ πήρε επιτέλους γκολ από τους επιθετικούς της (Λιβάι Γκαρσία και Αραούχο) και επικράτησε άνετα της Λαμίας με 3-0 στην «OPAP Arena», επιστρέφοντας έτσι στις νίκες. Tα γκολ από τους φορ της ήταν ενδεχομένως κι ένα πρόβλημα που ανησυχούσε τους φίλους της Ένωσης. Οχι όμως τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει δηλώσει την πίστη του για το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του.

«Παραμένω ήσυχος και ήρεμος γιατί οι επιθετικοί μας βρίσκονται σε μια περίοδο η οποία θα περάσει και θα το βρουν. Εμείς πάντα δουλεύουμε στα τελειώματα, αφιερώνουμε μια μέρα στα τελειώματα, πολλές φορές κάνουμε και στην προθέρμανση. Πραγματικά δε με ανησυχεί», είχε αναφέρει σε πρόσφατες δηλώσεις του ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδας.

Δύο γκολ από δύο επιθετικούς

Κόντρα στη Λαμία, ο Ματίας Αλμέιδα είχε στη διάθεσή σχεδόν γεμάτη την φαρέτρα, όσον αφορά την επιθετική γραμμή της ΑΕΚ. Ο Λιβάι Γκαρσία επέστρεψε στην κορυφή της επίθεσης με τον Σέρχιο Αραούχο από πίσω του. Δύο επιθετικοί οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε η Ένωση να έχει ένα ήσυχο απόγευμα Κυριακής (12/11). Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ Και Τομπάκο πέτυχε το πρώτο του γκολ στη σεζόν στο 10’ για το 1-0, ενώ ο Αργεντινός επιθετικός διπλασίασε τα τέρματα των «κιτρινόμαυρων» στο 36ο λεπτό.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Ματίας Αλμέιδα είδε δύο φορ να βρίσκουν δίχτυα, κάτι που εποχής Αλμέιδα είναι εξαιρετικά σπάνιο. Αυτή ήταν μάλιστα η έβδομη φορά στα 63 ματς που η ΑΕΚ είχε στον πάγκο της τον Αργεντινό τεχνικό. Τελευταία φορά που η Ένωση βρήκε γκολ από δύο επιθετικούς της, ήταν πέρυσι απέναντι στον Λεβαδειακό εντός έδρας.

Τρίτωσε το μηδέν στην άμυνα

ΑΕΚ ©Intime

Ενα ακόμη θέμα που απασχολεί τους «κιτρινόμαυρους» είναι τα εύκολα γκολ που δεχόντουσαν από την αρχή της σεζόν. Είναι ενδεικτικό ότι ήδη σε 11 αναμετρήσεις η Ένωση έχει δει εννέα φορές την εστία της να παραβιάζεται. Ωστόσο, όπως διαπιστώνεται και στα τελευταία παιχνίδια της, η ΑΕΚ έχει κάνει ξανά φρούριο την «OPAP Arena», μιας και στα τελευταία τρία παιχνίδια έχει κρατήσει το μηδέν.

Η αρχή έγινε με τον Παναιτωλικό (2-0), έπειτα ακολούθησε η νίκη επί του ΠΑΟΚ (2-0) και την Κυριακή (12/11) ήρθε το τρίποντο κόντρα στη Λαμία (3-0).

Γκολ από παντού

Η ΑΕΚ μέχρι να πάρουν μπρος οι επιθετικοί της έπαιρνε γκολ από όλες τις γραμμές. Τώρα όμως έχει ολοκληρωθεί το παζλ και βρίσκει δίχτυα με οποιονδήποτε τρόπο και από διάφορους παίκτες. Σήμερα, έπειτα από το τέλος 11 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα, έχει 21 γκολ και 14 διαφορετικούς σκόρερ! Μάλιστα, οι Γκαρσία, Αραούχο και Μάνταλος που βρήκαν δίχτυα κόντρα στη Λαμία, άνοιξαν λογαριασμό φέτος στη Stoiximan Super League.

🔴Baladeros LIVE: Το δίκιο του Μαρτίνεθ, το... κρυφό μήνυμα Αραούχο - Λιβάι και ο Μπρινιόλι

Κάντε εγγραφή στο Youtube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, live streams και πλούσιο video περιεχόμενο!