Τι έγινε την τελευταία φορά που η ΑΕΚ ήταν στην κορυφή μετά από 20 αγωνιστικές (vid)
i

ΑΕΚ/©Intime

Τι έγινε την τελευταία φορά που η ΑΕΚ ήταν στην κορυφή μετά από 20 αγωνιστικές (vid)

Κώστας Τόπας 10:20 - 31.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:23 - 31.01.2023

Η ΑΕΚ πέρασε για πρώτη φορά στην κορυφή της κατάταξης, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό στο -2 από την πρώτη θέση. Τι είχε συμβεί τελευταία φορά που η Ένωση ήταν πρωτοπόρος μετά από 20 αγωνιστικές πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ παρέμεινε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά τη μεγάλη νίκη επί του Άρη (3-0) και την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Αστέρα Τρίπολης (1-0), με την Ένωση να είναι στο +2 από τους «πράσινους». Αυτή είναι και η πρώτη φορά που οι «κιτρινόμαυροι» απολαμβάνουν τη μοναξιά στην κορυφή της κατάταξης τη φετινή σεζόν.

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας βρίσκονται σε ισοβαθμία Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ με 42 βαθμούς, μετά και τη νίκη των «ασπρόμαυρων» επί του Λεβαδειακού (3-2).

Θα πρέπει να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω προκειμένου να δούμε τι είχε γίνει την τελευταία φορά που η ΑΕΚ ήταν στην κορυφή της κατάταξης, μετά από 20 αγωνιστικές πρωταθλήματος. 

Ηταν 2 Φεβρουαρίου του 1998, 25 χρόνια πριν, όταν η Ένωση επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος, χάρη στο γκολ του Βεριντιάνο Μαρτσέλο. Με αυτή τη νίκη, εκείνη τη σεζόν, η ΑΕΚ κατάφερε να ξεπεράσει τους «ερυθρόλευκους» στη βαθμολογία και να «σκαρφαλώσει» μόνη στην κορυφή, έχοντας 50 βαθμούς, ούσα στο +1 από τους Πειραιώτες.

Την επόμενη αγωνιστική ωστόσο, η Ένωση αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Καβάλα, ενώ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κατέκτησαν τρίποντα απέναντι σε ΟΦΗ (1-0) και Βέροια (3-0), αντίστοιχα. Ετσι, η ΑΕΚ υποχώρησε από την κορυφή, έφτασε στην τρίτη θέση και στο -1 από τους πρωτοπόρους «ερυθρόλευκους» και «πράσινους».

Το τέλος της σεζόν, βρήκε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή με 88 βαθμούς, δεύτερο τον Παναθηναϊκό με 85 και τρίτη την ΑΕΚ με 74 πόντους.

Tags: