Υψωσε «ασπίδα» ο Ντέμης για Κατσουράνη: «Δεν μου άρεσε αυτό που έκανε η ΑΕΚ» (vids)

Υψωσε «ασπίδα» ο Ντέμης για Κατσουράνη: «Δεν μου άρεσε αυτό που έκανε η ΑΕΚ» (vids)

Sportal newsroom 09:52 - 31.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:10 - 31.01.2023

Ο Ντέμης Νικολαΐδης πήρε θέση για την πολυσυζητημένη φάση του Αθανασιάδη με τον Φαμπιάνο και έβαλε... πλάτη για τον Κώστα Κατσουράνη, για τον οποίο η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για τις απόψεις του.

Στον Άρη έχουν παράπονα από τη διαιτησία του Πορτογάλου διαιτητή Γκοντίνιο στον αγώνα με την ΑΕΚ, καθώς φωνάζουν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αθανασιάδη στον Φαμπιάνο στο 52ο λεπτό. Μία φάση η οποία έχει σηκώσει αρκετά μεγάλη κουβέντα για το αν τελικά ήταν πέναλτι ή όχι, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Παναγιώτη Μπαλτάκο, να τονίζει με γραπτή δήλωσή του ότι δεν υπήρξε παράβαση.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης μαζί με τον Γιάννη Πάγκο, μέσω της «Monday FC» των καναλιών Novasports εξέφρασαν την δική τους εκτίμηση σχετικά και τόνισαν πως το όλο θέμα επικεντρώνεται στο γόνατο του τερματοφύλακα της ΑΕΚ και το αν θα μπορούσε να μην το χρησιμοποιήσει.

«Αν δεν υπήρχε η γονατιά, δεν θα ασχολιόμασταν πολύ. Το θέμα είναι τί ερμηνεία δίνει ο κανονισμός. Το θέμα είναι αν το πόδι του Αθανασιάδη είναι σε νορμάλ θέση. Κάθισα και σκέφτηκα πως θα μπορούσε να είναι σε φυσική θέση. Το να επιβάλουμε στον τερματοφύλακα να πηδήξει επί τόπου είναι αφύσικο. Δεν υπάρχει διαιτησία που να ευνόησε κάποια ομάδα» και πως τελικά συμφωνεί με την απόφαση τόσο του διαιτητή, όσο και του VAR», ανέφερε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, τονίζοντας πως τλικά συμφωνεί με την απόφαση τόσο του διαιτητή, όσο και του VAR.

Μάλιστα, ο Ντέμης Νικολαΐδης θέλησε να πάρει θέση για την επίθεση που δέχθηκε ο Κώστας Κατσουράνης από την ΑΕΚ σχετικά με την θέση που εξέφρασε πως η συγκεκριμένη φάση ήταν πέναλτι.

Η δήλωση του Κώστα Κατσουράνη στην εκπομπή «Betarades» σύμφωνα με την οποία «δεν ξέρω τους κανονισμούς, αλλά εγώ βλέπω μια γονατιά στο κεφάλι και λέω είναι πέναλτι, παρόλο που διώχνει τη μπάλα ο Αθανασιάδης», έφερε άμεση αντίδραση των «κιτρινόμαυρων». Και μάλιστα πολύ σκληρή.

«Σε ό, τι έχει να κάνει με την εξωφρενική τοποθέτηση του Κώστα Κατσουράνη περί πέναλτι στη φάση του Αθανασιάδη με τον Φαμπιάνο, εκφράζουμε τη λύπη μας που ο πρώην ποδοσφαιριστής μας συντάσσεται με τον μηχανισμό της προπαγάνδας κατά της ΑΕΚ, πιθανότατα επειδή θεωρεί πως έπρεπε να τιμηθεί ιδιαίτερα το πέρασμα του από την ομάδα, στα πλαίσια του νέου μας γηπέδου. Κατά τα άλλα η άποψη που εξέφρασε είναι ανάξια σχολιασμού. Κρατάμε μόνο το ό,τι δεν ξέρει από κανονισμούς», ήταν η απάντηση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Από την πλευρά του ο Ντέμης Νικολαΐδης ύψωσε «ασπίδα» στον Κώστα Κατσουράνη, λέγοντας:

«Δεν μου άρεσε αυτό που έκανε η ομάδα μου, επειδή ο Κατσουράνης είπε οτι είναι πέναλτι, έβγαλε ανακοίνωση... Η θέση της ΑΕΚ ήταν πως ο Κατσουράνης είναι μέλος μηχανισμού προπαγάνδας εναντίον της ΑΕΚ. Είναι αστείο να το λέμε, έτσι; Να ενημερώσω πως υπάρχουν άνθρωποι που απλά λένε την γνώμη τους. Αν η ΑΕΚ δεν συμφωνεί με την γνώμη του Κατσουράνη, καλά κάνει και δεν συμφωνεί. 

Και εγώ μπορεί να έχω διαφορετική γνώμη. Και εγώ αλλιώς το είδα στην αρχή, αλλά ψάχνοντας το κανονισμό, το είδα αλλιώς. Δεν πάει να πει οτι ο Κατσουράνης επειδή είπε οτι είναι πέναλτι, είναι εχθρός μας και είναι μέρος προπαγάνδας. Να είμαστε πιο ψύχραιμοι. Και το βλέπω από παντού, το βλέπω από Λουτσέσκου που λέει για την Αθήνα. Δεν κάνει καλό στο ποδόσφαιρο. Είναι το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα, ας μην το χαλάσουμε»