Η ΑΕΚ είναι μόνη στην κορυφή μετά από 1.744 μέρες
i

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς/©intime

Η ΑΕΚ είναι μόνη στην κορυφή μετά από 1.744 μέρες

Κώστας Τσίλης 23:22 - 30.01.2023 / Ανανεώθηκε: 23:23 - 30.01.2023

Η ολοκλήρωση της 20ής αγωνιστικής βρήκε την ΑΕΚ μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας για πρώτη φορά όχι μόνο φέτος, αλλά από την τελευταία σεζόν της πρωταθληματικής σεζόν 2017-18.

Χωρίς ο Ματίας Αλμέιδα να βάλει στο τραπέζι ποτέ τίποτα διαφορετικό από το «κοιτάμε μόνο την δική μας ομάδα», η ΑΕΚ είχε «σημαδέψει» τον μήνα Γενάρη στο κυνήγι της κορυφής. Αφενός λόγω της συνάντησης με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφετέρου λόγω του προγράμματος που είχε η ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Και την προτελευταία μέρα του Γενάρη, η ΑΕΚ είναι πλέον και... τυπικά μόνη πρώτη στην βαθμολογία. 

Το φινάλε της 20ής αγωνιστικής και η ήττα του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη, εκεί που η ΑΕΚ έφερε ισοπαλία και θεωρήθηκε μέγα στραβοπάτημα, βρήκε την ομάδα του Αλμέιδα στην κορυφή. Για πρώτη φορά όχι μόνο φέτος, αλλά εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια. Τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο, ήταν την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2017-18, όταν και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Από τότε έχει ξαναβρεθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, είτε τις τρεις πρώτες αγωνιστικές της σεζόν 2018-19 ή ακόμα και την πρώτη αγωνιστική φέτος, αλλά με συγκάτοικο ή συγκατοίκους. Τώρα είναι μόνη της στην κορυφή έχοντας μάλιστα την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.