Ο Αλμέιδα περίμενε δυο παίκτες τον Γενάρη
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα περίμενε δυο παίκτες τον Γενάρη

Κώστας Τσίλης 08:12 - 31.01.2023 / Ανανεώθηκε: 09:09 - 31.01.2023

Για τον Αλμέιδα μεγαλύτερη σημασία από την μεταγραφική ενίσχυση, είχε επιστροφή στην αγωνιστική δράση του Γκατσίνοβιτς και του Ελίασον

Η ΑΕΚ μπαίνει στην τελευταία ημέρα των χειμερινών μεταγραφών, ούσα πλέον πρώτη στην βαθμολογία, αλλά χωρίς να φαίνεται να υπάρχει κινητικότητα για κάποια προσθήκη στο ρόστερ. Άλλωστε το «είμαστε καλά όπως είμαστε, έχουμε 2-3 παίκτες σε κάθε θέση» του Ματίας Αλμέιδα μετά το κυριακάτικο ματς με τον Άρη, δεν άφηνε ανοιχτές και πολλές πιθανότητες για μια κίνηση της τελευταίας στιγμής. 

Βεβαίως όσο η αγορά παραμένει ανοιχτή, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται ως δεδομένο ή απολύτως κλειδωμένο. Άλλωστε η ΑΕΚ πέρυσι τον Γενάρη είχε αποκτήσει την τελευταία μέρα τον Φράνσον, παρότι λίγες ώρες πριν είχε διαρρεύσει πως δεν επρόκειτο να κάνει μεταγραφή. Φυσικά όλα στην ΑΕΚ και είναι και λειτουργούν εντελώς διαφορετικά. 

Για τον Ματίας Αλμέιδα η μεταγραφική ενίσχυση από την αγορά του Γενάρη, δεν ήταν προτεραιότητα. Εκτός αν βρισκόταν κάτι πολύ εξαιρετικό ή ακριβώς όπως το ήθελε. Για τον Αργεντινό τεχνικό υπήρχε μια άλλη μεγαλύτερη προτεραιότητα. Ήταν η επιστροφή του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και του Νίκλας Ελίασον στην αγωνιστική δράση. Αυτούς τους δυο περίμενε με... αγωνία ο Αλμέιδα και δεν το έκρυβε. 

Ήταν πολύ ξεκάθαρο αυτό που είχε απαντήσει ο Αργεντινός τεχνικός, όταν πριν από δυο εβδομάδες είχε και πάλι ερωτηθεί για τις μεταγραφές. «Αν γίνει ενίσχυση θα πρέπει να γίνει σε θέσεις κλειδιά. Έχουμε παίκτες που παίζουν σε θέσεις κλειδιά και είναι τώρα εκτός όπως ο Γκατσίνοβιτς και ο Ελίασον. Τους περιμένω γιατί στο παρελθόν είχαν πολύ καλή απόδοση». Με λίγα λόγια, το μείζον για τον Αλμέιδα, ήταν να έχει ξανά δυο από τα πιο βασικά γρανάζια του αγωνιστικού του μοντέλου. 

Από την προτελευταία Κυριακή του Γενάρη και το ματς με τον Ιωνικό, είχε ξανά τον Γκατσίνοβιτς και από προχθές και το παιχνίδι με τον Άρη, είναι ξανά παρών και ο Ελίασον. «Είμαι ευτυχισμένος» ήταν η απάντηση του Αλμέιδα στην ερώτηση για την επιστροφή των δυο ποδοσφαιριστών. Προφανώς θα χρειαστούν ξανά τον χρόνο τους, για να μπορέσουν να βρίσκονται σταθερά στην βασική ενδεκάδα. Το παραδέχθηκε άλλωστε και ο Γκατσίνοβιτς. Όμως τώρα που έρχονται τα δύσκολα και κυρίως τα... κρίσιμα, ο Αλμέιδα θα έχει και πάλι στην διάθεση του, δυο από τους πιο κομβικούς παίκτες της φετινής ΑΕΚ.