Τι έγινε την τελευταία φορά που η ΑΕΚ επισκέφθηκε την «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» (vid)

Άγιαξ - ΑΕΚ

i

©Intime

Τι έγινε την τελευταία φορά που η ΑΕΚ επισκέφθηκε την «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» (vid)

Κώστας Τόπας 10:57 - 13.12.2023

Πέντε χρόνια μετά την τελευταία της επίσκεψη στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα», η ΑΕΚ επιστρέφει στην έδρα του Άγιαξ με μοναδικό στόχο την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος ώστε να συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι.

Η ΑΕΚ αναχώρησε την Τετάρτη (13/12) το πρωί για την Ολλανδία για να υπερασπιστεί κόντρα στον Άγιαξ την τρίτη θέση που θα την οδηγήσει σε συνέχεια στο Conference League. Η Ένωση θα επιδιώξει δύο αποτελέσματα στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» καθώς χρειάζεται τουλάχιστον έναν βαθμός απέναντι στον Αίαντα για να καταλάβει την τρίτη θέση στον όμιλο και να συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι.

Η ΑΕΚ θα επιστρέψει σε γνώριμα λημέρια, μιας και πέντε χρόνια νωρίτερα, είχε αναμετρηθεί ξανά με τον Άγιαξ, αλλά για το Champions League. Συγκεκριμένα, το ημερολόγιο έγραφε 19 Σεπτεμβρίου του 2018, όταν η Ένωση επέστρεψε σε ομίλους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έπειτα από 12 χρόνια για να τεθεί αντιμέτωπη με τον Αίαντα για την 1η αγωνιστική των ομίλων.

Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ άγγιξε το τέλειο στο ανασταλτικό της κομμάτι. Τόσο τέλειο ημίχρονο που ο Άγιαξ έκλεισε το χωρίς τελική μέσα από την περιοχή κάτι που είχε να συμβεί ξανά από τον Σεπτέμβριο του 2014. Ωστόσο, τα πράγματα πήραν διαφορετική τροπή μετά ένα λάθος στα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου μέρους.

Η ΑΕΚ κατέρρευσε με το γρήγορο γκολ του Ταλιαφίκο, συγκεκριμένα 54 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Στο 77΄ ο Ντόνι Φαν ντε Μπέικ έπειτα από ασίστ του Τάντιτς «εκτέλεσε» τον Μπάρκα και σφράγισε τη νίκη του Αγιαξ. Όμως υπήρχαν κι άλλα κακά... μαντάτα από τον αριστερό μπακ. Η ΑΕΚ δεν είχε ξεμπερδέψει με τον Ταλιαφίκο, ο οποίος στο 90΄ «κρέμασε» τον Μπάρκα και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Έτσι, σταμάτησε και το αήττητο σερί 14 αγώνων που διατηρούσαν οι «κιτρινόμαυροι» από το πρώτο ματς με την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο (0-0) το 2017. Παράλληλα, η ΑΕΚ είχε γνωρίσει τον αποκλεισμό από το Champions League, έχοντας απολογισμό 0-0-6.