Τι σημαίνει για την υπόθεση Πινέδα, η αλλαγή προπονητή στην Θέλτα

Πινέδα και Γκαρσία

i

© Intime

Τι σημαίνει για την υπόθεση Πινέδα, η αλλαγή προπονητή στην Θέλτα

Κώστας Τσίλης 13:44 - 10.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:51 - 27.02.2024

Η Θελτα του Πινεδα βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή και το Sportal.gr αναλύει πόσο αυτό επηρεάζει την «μάχη» της ΑΕΚ για τον Μεξικανό.

Η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη, σχεδόν… καταδικασμένη να παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις στην Θελτα. Είναι βλέπετε, η υπόθεση του Πινέδα που εξαρτάται (και) από τις εξελίξεις αυτές. Την προηγούμενη Κυριακή ήταν η «μάχη» της Θελτα για να σώσει την κατηγορία. Σήμερα είναι το θέμα του προπονητή των Ισπανών. Και το Sportal αναλύει πόσο επηρεάζει την προσπάθεια της ΑΕΚ να κρατήσει τον Πινεδα.

Ο Καρλος Καρβαχαλ που πλέον αποτελεί παρελθόν για τον πάγκο της Θελτα, είχε πολλάκις εκφραστεί θετικά για την αξία του Πινεδα. Μάλιστα, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα , ήταν αυτός που τον περασμένο Δεκέμβρη, ψάχτηκε για το ενδεχόμενο να «σπάσει» ο δανεισμός του Μεξικανου στην ΑΕΚ και να επιστρέψει τον Γενάρη για να βοηθήσει. Φυσικά ούτε μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, ούτε και ο Πινεδα το ήθελε. Όμως είναι ενδεικτικό του ποσο πολύ εκτιμούσε ο Καρβαχαλ τον Μεξικανό. Και δεδομένα αν έμενε στον πάγκο της Θελτα για την επόμενη σεζόν, η εισήγηση θα ήταν να παραμείνει ο Πινέδα. Αλλά δεν έμεινε. 

Αυτό είναι το θετικό της υπόθεσης για την ΑΕΚ. Υπάρχει όμως και αρνητικό. Η Θελτα θα έχει πλέον καινούργιο προπονητή. Είναι βέβαιο πως θα αξιολογήσει από την αρχή όλο το ρόστερ. Μαζί και τον Πινέδα. Αυτό σίγουρα θα πάρει χρόνο, ειδικά αν ο νέος προπονητής, θελήσει να τους δει όλους και μέσα στις προπονήσεις από τον Ιούλιο και μετά. 

Βεβαίως μέσα από όλη αυτήν την διαδικασία, μπορεί να προκύψει πως ο καινούργιος προπονητής της Θέλτα, δεν υπολογίζει στο αγωνιστικό του πλάνο τον Πινέδα. Και η εισήγηση του, να είναι η παραχώρηση του Μεξικανου. Αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μια διαδικασία που είναι πιθανό να πάρει χρόνο.