Το δυνατό «παρών» του Μήτογλου στο ντέρμπι και ο ρόλος του Άλβες
i

Σίμος Μήτογλου/©intime

Το δυνατό «παρών» του Μήτογλου στο ντέρμπι και ο ρόλος του Άλβες

Κώστας Τσίλης 08:18 - 21.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:27 - 21.03.2023

Ο Μήτογλου πήρε την θέση του Βίντα στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ και ήταν από τους κορυφαίους του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με τον Μπρούνο Άλβες να έχει βάλει το... χεράκι του

Τυπικά η παρουσία του Σίμου Μήτογλου στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ήταν υποχρεωτική λόγω της τιμωρίας του Ντομαγκόι Βίντα. Στην πράξη ωστόσο, φάνηκε μια κίνηση που ήταν εξαιρετικά χρήσιμη για την ομάδα. Ο 23χρονος στόπερ ήταν από τους κορυφαίους όχι μόνο της ΑΕΚ, αλλά γενικώς του γηπέδου στο ντέρμπι. 

Ο πιο σταθερός σε απόδοση, με δυο πολύ σημαντικά τάκλιν της τελευταίας στιγμής πάνω στην μπάλα και ίσως ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ με την μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ηρεμία στις κινήσεις του. Ο Μήτογλου πήρε θέση βασικού για πρώτη φορά μετά το ντέρμπι του ημιτελικού κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, όπου και πάλι είχε πολύ καλή παρουσία. Ενώ από τότε μέχρι τώρα, μεσολάβησαν εμφανίσεις του Ντομαγκόι Βίντα, στις οποίες έδειχναν να μην πατά τόσο καλά. 

Ο Αραούχο με δυσκολία περπάτησε για να φύγει από το γήπεδο μετά το ντέρμπι
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:02 - 20.03.2023

Ο Αραούχο με δυσκολία περπάτησε για να φύγει από το γήπεδο μετά το ντέρμπι

Δυο πολύ δυνατά χτυπήματα δέχτηκε και στα δυο πόδια ο Αραούχο στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό και μετά το ματς δυσκολεύτηκε ακόμα και να περπατήσει για να φύγει από το γήπεδο.

Επομένως δεδομένο ο Μήτογλου εκτός από την βοήθεια που ήθελε να δώσει στην ομάδα στο ντέρμπι, ήξερε πως είναι μια ευκαιρία αυτό το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να φωνάξει "παρών". Και να βγάλει και την σκληρή δουλειά που έχει κάνει φέτος. Άλλωστε στα χέρια του Ματίας Αλμέιδα, ο Μήτογλου φέτος είναι ένας άλλος ποδοσφαιριστής σε σχέση με την περυσινή σεζόν. 

Πάντως πίσω από την εξαιρετική παρουσία του 23χρονου κεντρικού αμυντικού στο ντέρμπι της Κυριακής, εκτός από σκληρή δουλειά, κρύβεται και ο ρόλος του Μπρούνο Άλβες. Ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ μπορεί να φροντίζει να έχει μια πολύ διακριτική παρουσία, ωστόσο είναι σε καθημερινή βάση δίπλα στην ομάδα. Και είναι πολλές οι φορές, που μετά από προπόνηση, ο Μήτογλου προστρέχει στον Άλβες για συμβουλές. 

Κάτι εξάλλου που είναι απολύτως φυσιολογικό. Ο Άλβες έχει υπάρξει και αυτός κεντρικός αμυντικός, σε υψηλό επίπεδο και πρωταθλητής Ευρώπης τόσο με την Πόρτο, όσο και με την εθνική Πορτογαλίας. Και οι συμβουλές του Πορτογάλου, έχουν βοηθήσει πολύ τον Μήτογλου. Ενώ είναι χαρακτηριστικό πως αμέσως μετά την λήξη του ντέρμπι της Κυριακής, ο Άλβες έκανε μια μεγάλη αγκαλιά στον 23χρονο αμυντικό, πριν μπουν οι ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια. 

Ο Μήτογλου είναι μια επένδυση και ένα στοίχημα για την ΑΕΚ. Σε σχετικά νεαρή ηλικία, με ταλέντο, με πολύ προφανή εξέλιξη και Έλληνας ποδοσφαιριστής. Η ΑΕΚ δεδομένα θέλει να ποντάρει πάνω του και έχει μεγάλη σημασία πως κάθε φορά που παίρνει θέση στην βασική ενδεκάδα, αποδεικνύει πως έχει και τις δυνατότητες και την εξέλιξη για να μπορέσει να ανταποκριθεί.