Το ενδεχόμενο για το back-to-back της ΑΕΚ και η φιέστα τίτλου στην Τούμπα (pics)

Ελίασον & Μπάμπα

i

©Intime

Το ενδεχόμενο για το back-to-back της ΑΕΚ και η φιέστα τίτλου στην Τούμπα (pics)

Κώστας Τόπας 11:17 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:59 - 13.05.2024

Η ΑΕΚ θα επιδιώξει την κατάκτηση των τριών βαθμών το βράδυ της Κυριακής (28/04, 19:30) στην Τούμπα, προκειμένου να κάνει ακόμη ένα σημαντικό βήμα για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας, για δεύτερη σερί σεζόν.

Το ντέρμπι Δικεφάλων στην Τούμπα (28/04, 19:30) δεσπόζει από το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League. ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ θα κοντραριστούν στην Τούμπα, με την Ένωση να έχει έναν και μοναδικό στόχο. Την κατάκτηση των τριών βαθμών, για να κάνει το οριστικό βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Του δεύτερου συνεχόμενου, μετά τον περυσινό.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ είναι χωρίς νίκη στις πέντε τελευταίες του αναμετρήσεις με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα εντός και εκτός έδρας. Η τελευταία νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι στην κανονική διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος στην Τούμπα, όπου επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Νάρεϊ και Κουλιεράκη.

Η ΑΕΚ των δύο νικών και το απόλυτο του Παναθηναϊκού – Το «θαύμα» που αναζητούν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και το τρελό σενάριο τριπλής ισοβαθμίας
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:44 - 28.04.2024

Η ΑΕΚ των δύο νικών και το απόλυτο του Παναθηναϊκού – Το «θαύμα» που αναζητούν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και το τρελό σενάριο τριπλής ισοβαθμίας

Η ΑΕΚ κρατάει την τύχη και τον τίτλο στα χέρια της, αλλά ο Παναθηναϊκός με τρεις νίκες ελπίζει να τον αρπάξει. Οι ελπίδες με τέσσερα στα τέσσερα για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Όλα τα σενάρια για τον τίτλο και η τριπλή ισοβαθμία.

Εκτοτε, στις πέντε αναμετρήσεις που ακολούθησαν υπάρχουν τρεις νίκες της ΑΕΚ και δύο ισοπαλίες, οι οποίες είναι και οι τελευταίες χρονικά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το 1-1 της Τούμπας για τον δεύτερο γύρο του φετινού πρωταθλήματος και το 2-2 της Νέας Φιλαδέλφειας για τα playoffs.

Τι χρειάζεται η ΑΕΚ

Η Ένωση τύχη στα… πόδια της και χρειάζεται πέντε βαθμούς στα επόμενα τρία ματς, έτσι ώστε να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και να μην την «απειλήσει», ούτε ένα ενδεχόμενο 3/3 των «πράσινων» ή μία ολική επιστροφή του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Η φιέστα τίτλου της ΑΕΚ στην Τούμπα

ΑΕΚ 1992/©Intime

Σήμερα (28/04) η ΑΕΚ θα έχει την ευκαιρία να «κλειδώσει» τον τίτλο, με πιθανή κατάκτηση θετικού αποτελέσματος και με αυτόν τρόπο να κάνει φιέστα στην Τούμπα. Οπως το είχε κάνει το 1992. Τότε, περίπου έξι χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ βρέθηκαν στην Τούμπα (απέναντι σε λιγότερους από δύο χιλιάδες του ΠΑΟΚ) για να πανηγυρίσουν τον τίτλο που είχε κατακτηθεί μία εβδομάδα νωρίτερα.

Μετά τον αγώνα έγινε γύρος θριάμβου, ενώ το κλίμα στην ομάδα ήταν έντονα φορτισμένο συγκινησιακά, αφού ο Κύπριος αρχηγός Γιώργος Σαββίδης είχε ήδη αποφασίσει να επιστρέψει στην Ομόνοια Λευκωσίας. Το «αντίο» του που είχε αποτραπεί το 1990, ήταν πλέον αναπόφευκτο… 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ προηγήθηκε δύο φορές με ωραία γκολ του Βασίλη Δημητριάδη (65’, 77’) που με αυτά τα γκολ έφτασε τα 28 και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-1 με τον Τουρσουνίδη στο 70’ και με φάουλ του Λαγωνίδη στο 84’. Θα τα «άλλαζε», πάντως, ο Δημητριάδης και τα δύο αυτά γκολ με εκείνο που δεν είχε πετύχει στο τελευταίο λεπτό της παράτασης στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-0 για το Κύπελλο, σαράντα μέρες νωρίτερα…