ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Ντέρμπι Δικεφάλων στην Τούμπα για την «κιτρινόμαυρη» στέψη ή την παράταση

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

i

©Intime

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Ντέρμπι Δικεφάλων στην Τούμπα για την «κιτρινόμαυρη» στέψη ή την παράταση

Άγγελος Φραγκισκάτος 08:41 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:45 - 28.04.2024

Ντέρμπι «δικεφάλων» ή αλλιώς… τελικός πρωταθλήματος στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το απόγευμα της Κυριακής (28/4, 19:30) στην Τούμπα την ΑΕΚ, για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Η Ένωση, μετά την επιβλητική νίκη της επί του Παναθηναϊκού (3-0), θέλει το τρίποντο κόντρα στους Θεσσαλονικείς για να «κλειδώσει» το δεύτερο σερί πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (75β.), βρίσκεται στο +4 από τους «πράσινους» (2οι, 71β.), στο +7 από τον Δικέφαλο του Βορρά (3ος, 68β.) και στο +8 από τους Πειραιώτες (4οι, 67β.). 

Θυμίζουμε ότι οι «κιτρινόμαυροι» υπερέχουν σε πιθανή ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Απόψε θα κριθεί η ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ, εάν και καμία σημασία δεν έχει καθώς οι δύο ομάδες δεν γίνεται να ισοβαθμήσουν.

Από την πλευρά του, ο Δικέφαλος του Βορρά καλείται να βγάλει αντίδραση και να βάλει τέλος σε έναν κύκλο αγώνων που προβληματίζει με την εικόνα του. Στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ την Παρασκευή (26/4) ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέθεσε γεύμα συσπείρωσης, προκειμένου να πιστέψουν όλοι ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει. 

Η ομάδα του Ρουμάνου τεχνικού προέρχεται από την εκτός έδρας ισοπαλία στη Λαμία με 1-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 45'+4' με τον Σλίβκα, ενώ οι «ασπρόμαυροι» ισοφάρισαν στο 90'+10' με τον Σβαμπ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες δεν ανακοίνωσαν αποστολή. Δεδομένα εκτός για τους γηπεδούχους είναι ο Τρόοστ-Εκόνγκ, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Μουκουντί.

Οι πιθανές ενδεκάδες

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Οζντόεφ, Μεϊτέ – Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Τάισον – Τόμας.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί – Ελίασον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς – Γκαρσία, Τσούμπερ.