Το συγκλονιστικό μήνυμα στα μπλουζάκια των παικτριών του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ ενάντια στη βία κατά των γυναικών (vid)

Το συγκλονιστικό μήνυμα στα μπλουζάκια

i

© Glomex

Το συγκλονιστικό μήνυμα στα μπλουζάκια των παικτριών του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ ενάντια στη βία κατά των γυναικών (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:31 - 27.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:37 - 27.04.2024

Μετά την πρωτοβουλία του ΠΣΑΠΠ, οι παίκτριες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ προχώρησαν σε μία σπουδαία ενέργεια.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ) προχώρησε σε μία σπουδαία πρωτοβουλία, με φόντο την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Women’s Football League, οι παίκτριες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας μπλουζάκια με το μήνυμα: «Όλες απαντάμε αν αγγίξεις μία».

Το εν λόγω μήνυμα πρόκειται για στίχο του τραγουδιού που μετέφρασαν και τραγούδησαν μαθήτριες και μαθητές με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Για όλα τα χέρια που σφίγγουν κλειδιά

Γινόμαστε όλες μαζί μια γροθιά!

Δικαίωμα δεν έχεις στο σώμα μου επάνω

Δε σου πέφτει λόγος πού πάω και τι κάνω

Δεν είναι αγάπη ο πόνος κι η βία

Όλες απαντάμε, αν αγγίξεις μία

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες (1-1) στο Δημοτικό Στάδιο «Γρηγόρης Λαμπράκης», με αποτέλεσμα να υπάρξει παράταση στη στέψη του Δικεφάλου.

Στο 31′ η Νόιχαους ανέτρεψε την Σπυριδωνίδου μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής Μπεκιάρης έδειξε το σημείο του πέναλτι, με την ίδια την Σπυριδωνίδου να εκτελεί εύστοχα, «ανοίγοντας» το σκορ για τις γηπεδούχες.

Στο 54′ ο Δικέφαλος έφτασε στην ισοφάριση. Η Βαρδαλή κέρδισε έμμεσο φάουλ λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής των «πρασίνων». Η Μήτκου έστρωσε την μπάλα στην Χαλατσογιάννη, η οποία με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-1.