Το μεγάλο προσωπικό στοίχημα του Τσούμπερ για το ματς της Κυριακής με τον Βόλο
i

Στίβεν Τσούμπερ/©intime

Το μεγάλο προσωπικό στοίχημα του Τσούμπερ για το ματς της Κυριακής με τον Βόλο

Κώστας Τσίλης 17:38 - 11.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:39 - 11.05.2023

Ο Τσούμπερ έχει και ένα μεγάλο ατομικό στόχο για το παιχνίδι της Κυριακής στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στον Βόλο, καθώς κυνηγά την θέση του πρώτου σκόρερ των Play Offs

Προφανώς και δεν υπάρχει κανείς ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που να σκέφτεται οτιδήποτε άλλο για το ματς της Κυριακής με τον Βόλο, εκτός από τη νίκη που θα δώσει το πρωτάθλημα. Και φυσικά ούτε καν γίνεται κουβέντα στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια απλώς για τον βαθμό της ισοπαλίας. Μόνο που η αλήθεια είναι, πως ο Στίβεν Τσούμπερ εκτός από το τεράστιο διακύβευμα της κατάκτησης του τίτλου, έχει σε δεύτερο βαθμό και ένα προσωπικό στοίχημα για το ματς της Κυριακής. 

Έχει κάνει τόσο εντυπωσιακά πράγματα στα Play Offs ο Ελβετός μεσοεπιθετικός, παίρνοντας τον ρόλο του τραυματία Αραούχο, που διεκδικεί την θέση του πρώτου σκόρερ σ' αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Ο Τσούμπερ έχει πετύχει μέχρι τώρα τέσσερα γκολ και έχει μπροστά του τον Μακαμπού του Ολυμπιακού μ' ένα περισσότερο. Φυσικά και για τον Ελβετό αυτό που μετράει είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ. Τον έχει δείξει άλλωστε με το πόσο πολύ γυάλιζε το μάτι του σ' όλα τα ματς και ειδικά αυτά των Play Offs. 

Από την άλλη μεριά, αν τελικά ο Τσούμπερ πάρα και την πρώτη θέση των σκόρερ στα Play Offs, αφενός θα πιστοποιηθεί και με μια πρωτιά αυτή η τεράστια συνεισφορά του στην κατάκτηση του τίτλου από την ΑΕΚ. Αφετέρου θα είναι και η μεγαλύτερη δικαίωση, για έναν ποδοσφαιριστή που προτίμησε να θυσιάσει το όνειρο της συμμετοχής στο Μουντιάλ, για να μπορέσει απαλλαγμένος οριστικά από το πρόβλημα στους κοιλιακούς, να βοηθήσει τον σύλλογό του. 

Ο Τσούμπερ ήδη μετρά... δικούς του, δώδεκα κερδισμένους βαθμούς της ΑΕΚ. Υπό την έννοια πως με δικά του γκολ η ΑΕΚ κέρδισε με 2-1 τον Ιωνικό στη Νίκαια, με 1-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, με 3-1 τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια και με 2-1 πάλι τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ενώ στο ντέρμπι της Λεωφόρου που έμεινε στο 0-0, ο Ελβετός είχε δυο δοκάρια. Είναι σίγουρα ένας από τους παίκτης που διεκδικούν τον τίτλο του πολυτιμότερου της ΑΕΚ στα Play Offs. Αλλά θα ήθελε και αυτόν του πρώτου σκόρερ.