ΑΕΛ: «Θεσμικό έγκλημα χωρίς προηγούμενο - Να πάρουν θέση οι τοπικοί άρχοντες»

ΑΕΛ

i

© Ael FC

ΑΕΛ: «Θεσμικό έγκλημα χωρίς προηγούμενο - Να πάρουν θέση οι τοπικοί άρχοντες»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 18:29 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:29 - 14.03.2024

Η ΠΑΕ ΑΕΛ μέσω ανακοίνωσης ζήτησε από τους τοπικούς άρχοντες της περιοχής να πάρουν θέση για την ανάκληση των δελτίων πέντε ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ κι αρκετές ώρες, η ΕΙΠ της ΕΠΟ προχώρησε στην ανάκληση των δελτίων όλων των χειμερινών μεταγραφών της ΑΕΛ. Ως αποτέλεσμα, οι «Βυσσινί» θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Τσουμάνη, Φατάι, Στίνα και Κότσιτς στα playoffs της Super League 2, όπως και του Μορέιρα, του οποίου ο δανεισμός από την Άρσεναλ Σαραντί λύθηκε.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η ΠΑΕ ΑΕΛ ζήτησε μέσω ανακοίνωσης από τους τοπικούς άρχοντες της περιοχής να πάρουν θέση, κάνοντας λόγο για ένα «θεσμικό έγκλημα χωρίς προηγούμενο που συντελείται από χθες εις βάρος της ποδοσφαιρικής μας ομάδας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΛ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ καλεί τον Δήμαρχο Λαρισαίων, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και όλους τους βουλευτές του Νομού Λάρισας, να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το θεσμικό έγκλημα χωρίς προηγούμενο που συντελείται από χθες εις βάρος της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, με την αδικαιολόγητη ανάκληση των δελτίων πέντε (5) ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ από την αρμόδια επιτροπή (Ε.Ι.Π.) της Ε.Π.Ο.

Το γεγονός ότι σεβόμαστε τους θεσμούς και τις ανεξάρτητες αρχές, δεν σημαίνει ότι θα ανεχόμαστε τα εγκλήματα που συντελούνται εις βάρος μας με στόχο τον εκφοβισμό ή τον εκβιασμό.

Η τοπική κοινωνία αφουγκραζόμενη πλήρως τον δίκαιο αγώνα της λαοφιλούς ΑΕΛ για την πολυπόθητη άνοδο στη μεγάλη κατηγορία με ταυτόχρονη τήρηση των κανόνων και της κείμενης νομοθεσίας, έχει την απαίτηση και οι τοπικοί άρχοντες σύσσωμοι να αποδοκιμάσουν αυτές τις επαίσχυντες πρακτικές και να αναδείξουν την ενότητα και τη σύμπνοια που μας διακατέχει αναφορικά με το μεγαλείο και την ιστορία της ΑΕΛ».

ΑΕΛ: «Η συμμετοχή των Β' ομάδων στα playoffs της Super League 2 δεν είναι νόμιμη»

Πρόσφατα, η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε ακόμη μία ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως η συμμετοχή των Β' ομάδων στα playoffs δεν είναι νόμιμη.

Οι «Βυσσινί» τόνισαν πως επιφυλάσσονται κάθε νομίμου δικαιώματος, απέναντι «σε όποιον τολμήσει να προβεί σε αλλοίωση του πρωταθλήματος».

Δείτε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση: