Με Κέιν και Σακά  η Αγγλία επικράτησε άνετα  της Ουκρανίας

Σακά και ο Κέιν

i

©Photo by Robin Jones/Getty Images

Με Κέιν και Σακά η Αγγλία επικράτησε άνετα της Ουκρανίας

Δημήτρης Χούπης 20:56 - 26.03.2023 / Ανανεώθηκε: 21:17 - 26.03.2023

Η Αγγλία είχε εύκολο απόγευμα στο Wembley, κερδίζοντας την Ουκρανία 2-0 και έκανε το 2/2 στα προκριματικά του Euro 2024.

Η Αγγλία έκανε το χρέος της και επικράτησε της Ουκρανίας στο Wembley με 2-0 για τη δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. Παράλληλα έκανε το 2/2 μετά και από το «διπλό» απέναντι στην Ιταλία για την πρώτη αγωνιστική. 

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ήταν κυρίαρχη σε όλο το παιχνίδι, έχοντας πολλές φάσεις για να βάλουν περισσότερα από δύο γκολ. Το σκορ λοιπόν για τα «τρία λιοντάρια» το άνοιξε ο Χάρι Κέιν στο 37', ο οποίος σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο ματς. Ο αρχηγός της Τότεναμ και της Αγγλίας υπενθυμίζεται ότι με το τέρμα εναντίον της Ιταλίας έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών των «τριών λιονταριών» με 55 πλέον γκολ.

Τρία λεπτά μετά ο Μπουκαγιό Σακά διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του, έκανε το 2-0, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος. Ο νεαρός επιθετικός της Άρσεναλ είχε επιρροή και στο πρώτο γκολ, καθώς ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στον Κέιν.

Την ίδια ώρα η Σλοβενία επικράτησε του Σαν Μαρίνο εντός έδρας με 2-0. Ο Μπέντζαμιν Σίσκο στο 56' και το αυτογκόλ του Ρομπέρτο ντι Μάιο διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Βασικοί ήταν οι Βέρμπιτς και Τσέριν, στον πάγκο έκατσε ο Σποράρ

Στο τρίτο ματς της ίδιας ώρας η Ισλανδία πέρασε εμφατικά από το Λιχτενστάιν, κερδίζοντας 7-0 και έκανε την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Γκούναρσον με τρία γκολ, ο Όλαφσον, ο Χάλαρλσον, ο Γκούντιονσεν με δύο τέρματα και ο Έλερτσον διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.