Άγιαξ: Παρελθόν ο Ντάλεϊ Μπλιντ

Νταλεϊ Μπλιντ

i

©Ajax

Άγιαξ: Παρελθόν ο Ντάλεϊ Μπλιντ

Sportal newsroom 17:16 - 27.12.2022 / Ανανεώθηκε: 17:25 - 27.12.2022

Παρελθόν από τον Άγιαξ αποτελεί ο Ντάλεϊ Μπλιντ, ο οποίος έλυσε τη συνεργασία του με την ολλανδική ομάδα.

Έπειτα από έντεκα χρόνια ο Ντάλεϊ Μπλιντ είπε «αντίο» στον αγαπημένο του Άγιαξ. Ο 32χρονος ξεκίνησε από την ηλικία των οκτώ ετών στον «Αίαντα» και έκανε το ντεμπούτο του με τη πρώτη ομάδα το 2008 απέναντι στη Βόλενταμ.

Έφυγε για ένα χρόνο δανεικός στη Γκρόνινγκεν στο δεύτερο μισό της σεζόν 2009-10, για να επιστρέψει στον Άγιαξ στο τέλος της χρονιάς. Έπειτα έκατσε πέντε σερί σεζόν στην ομάδα του Άμστερνταμ πριν φύγει για την Αγγλία και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Εκεί κατέκτησε ένα Γιουρόπα Λιγκ και ένα FA Cup και το 2019 επέστρεψε ξανά στον Άγιαξ. Τεσσεράμισι χρόνια μετά ο Ολλανδός αμυντικός λέει «αντίο» στην αγαπημένη του ομάδα, έχοντας 333 συμμετοχές, 13 γκολ, εφτά πρωταθλήματα Ολλανδίας και δύο κύπελλα.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών φτάσαμε σε συμφωνία με τον Ντάλεϊ, να λύσουμε το συμβόλαιό του. Ελπίζω να βρει νέα ομάδα, για να τελειώσει τη πετυχημένη καριέρα του. Μαζί με τον Ντάλεϋ αποφασίσαμε να βρεθεί στο γήπεδο, προκειμένου να πει το κατάλληλο αντίο στους οπαδούς», ήταν η δήλωση του CEO του Άγιαξ, Έντβιν Βαν Ντερ Σαρ.