Για το θετικό αποτέλεσμα η ΑΕΚ στην Ολλανδία

Άγιαξ - ΑΕΚ

i

©intime

Για το θετικό αποτέλεσμα η ΑΕΚ στην Ολλανδία

Άγγελος Φραγκισκάτος 08:17 - 14.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:21 - 14.12.2023

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Πέμπτης (14/12, 22:00) στην Ολλανδία τον Άγιαξ με στόχο να κάνει το παιχνίδι της και να πάρει το «εισιτήριο» για το Europa Conference League.

Άγιαξ και ΑΕΚ κοντράρονται το βράδυ της Πέμπτης (14/12, 22:00) στην Ολλανδία, για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, με την Ένωση να χρειάζεται τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία και το 2024, στο Europa Conference League.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται στη 3η θέση του δεύτερου ομίλου με 4 βαθμούς, ενώ ο Άγιαξ είναι ουραγός με δύο. Οι δύο πρώτες θέσεις, που δίνουν την πρόκριση στο Europa League, έχουν χαθεί πλέον και για τις δύο ομάδες, μετά από τις ήττες τους την περασμένη αγωνιστική από τις Μαρσέιγ και Μπράιτον αντίστοιχα. 

Η ΑΕΚ προέρχεται από την εντός έδρας ήττα κόντρα στη Μπράιτον (1-0), σε ένα παιχνίδι που η Ένωση ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της. Ωστόσο τα αμυντικά της λάθη την «πλήγωσαν» (πέναλτι για την αγγλική ομάδα και αποβολή του Γκατσίνοβιτς), με αποτέλεσμα οι «γλάροι» να πάρουν το «διπλό». Θυμίζουμε πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν εγχώριες υποχρεώσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο λόγω της αποχής των διαιτητών.

Από την άλλη πλευρά ο Άγιαξ ηττήθηκε την περασμένη αγωνιστική στη Γαλλία από τη Μαρσέιγ με 4-3. Η ολλανδική ομάδα έδειξε χαρακτήρα και ισοφάρισε τρεις φορές τους Μασσαλούς, ακόμη και όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο, στο 63' (αποβολή του Μπεργκχάους) με το σκορ στο 3-2.  Η ομάδα του Τζον Φαν' τ Σχιπ στο πρωτάθλημα βρίσκεται στη 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 24 βαθμούς. 

Οι πιθανές ενδεκάδες: 

Άγιαξ (Τζον Φαν' τ Σχιπ): Ραμάι – Ρενς, Σούταλο, Χάτο – Γκααεΐ, Ταχίροβιτς, Χλίνσον, Τέιλορ, Σόσα – Φορμπς, Μπρόμπεϊ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Άμραμπατ, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Τσούμπερ – Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλος.