Ο Αλμέιδα έχει αφήσει αποφάσεις για την τελευταία στιγμή

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα έχει αφήσει αποφάσεις για την τελευταία στιγμή

Κώστας Τσίλης 21:31 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 21:53 - 13.12.2023

Για τις τελευταίες θέσεις στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για τον "τελικό" με τον Άγιαξ, ο Αλμέιδα θα πάρει οριστικές αποφάσεις ακόμα και λίγο πριν από την σέντρα

Προφανώς και δεν είναι καθόλου εύκολες οι αποφάσεις για την αγωνιστική διαχείριση, ενός παιχνιδιού της ΑΕΚ απέναντι στον Άγιαξ, μέσα στην Γιόχαν Κρόιφ Αρένα και με τον χαρακτήρα τελικού. Πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν σημαντικές απουσίες. Εξ ου και είναι ίσως η πρώτη φορά, που ο Ματίας Αλμέιδα κατέστησε τόσο σαφές, πως θα υπάρξουν αποφάσεις για τις θέσεις στην ενδεκάδα του ματς με τον Άγιαξ, που οριστικοποιηθούν σχεδόν την τελευταία στιγμή. 

"Έχω σκεφτεί πολύ και έχω και μια ακόμα μέρα μπροστά μου για να σκεφτώ" είπε ο Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου. Συνήθως όταν μπαίνουν κουβέντες για αγωνιστικές επιλογές, ο Αργεντινός τεχνικός παραπέμπει για αποφάσεις στην τελευταία προπόνηση. Τώρα έβαλε μια ολόκληρη... μέρα. Που σημαίνει πως θα ξενυχτήσει πάνω από το αγωνιστικό πλάνο. Με τις τέσσερις θέσεις στην επίθεση, να είναι αυτές που "βασανίζουν" περισσότερο τον Αργεντινό τεχνικό. 

Διότι η τετράδα της άμυνας εκτός απροόπτου έχει κλειδώσει, όπως και το δίδυμο Σιμάνσκι και Γαλανόπουλου στα χαφ, καθότι ο Γιόνσον ακόμα δεν είναι 100% έτοιμος για να ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα. Από εκεί και πέρα, αρχίζουν οι... γρίφοι για τον Αλμέιδα. Θεωρητικά ο Γκαρσία έχει το προβάδισμα για να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα. Και προφανώς είναι και η πρώτη σκέψη του Αργεντινού τεχνικού. Υπάρχει ωστόσο η παράμετρος, πως ο Λιβάι δεν έχει πάρει καθόλου αγωνιστικά λεπτά, από τότε που επέστρεψε από τον τραυματισμό του. 

Ακόμα μεγαλύτερος είναι ο γρίφος στην τριάδα πίσω από τον φορ. Πάλι θεωρητικά, ο Μάνταλος που ήταν παρών και στη συνέντευξη Τύπου, έχει το προβάδισμα για να ξεκινήσει στον άξονα. Και ο Άμραμπατ που έχει πάρει θέση βασικού σ' όλα τα ευρωπαϊκά ματς της ΑΕΚ, είναι το φαβορί για το δεξί άκρο. Από εκεί και πέρα, η απουσία του Γκατσίνοβιτς στα αριστερά, φέρνει τον Αλμέιδα σε δίλημμα με Τσούμπερ ή Ελίασον. Ίσως ακόμα και Πισάρο. 

Για όλες τις θέσεις από την μεσαία γραμμή και μπροστά, ο Αλμέιδα θα ρίξει μπόλικη... σκέψη, μέχρι να πάρει οριστικές επιλογές. Κυρίως διότι ο Αργεντινός τεχνικός θα πρέπει να συνυπολογίσει και τις επιλογές που θα θέλει να έχει από τον πάγκο κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, με δεδομένες και τις απουσίες που έχει. Επομένως και πάλι ουδείς μπορεί να αποκλείσει να κάνει ο Αλμέιδα είτε μια, είτε ακόμα και δυο εκπλήξεις.