Κρεγκ Πόουσον: Ο διαιτητής του Άγιαξ - ΑΕΚ που είχε δώσει τρία πέναλτι υπέρ του Αίαντα στο ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ

Πόουσον στο Άγιαξ - ΠΑΟΚ

i

© Intime

Κρεγκ Πόουσον: Ο διαιτητής του Άγιαξ - ΑΕΚ που είχε δώσει τρία πέναλτι υπέρ του Αίαντα στο ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ

Στέλιος Βαρδάκης • 18:41 - 14.12.2023 / Ανανεώθηκε: 19:14 - 14.12.2023

Ο Κρεγκ Πόουσον είναι ο άνθρωπος που θα σφυρίξει στον «τελικό» Άγιαξ - ΑΕΚ, είναι ο ίδιος που στο ματς των Ολλανδών με τον ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Champions League είχε δώσει τρία πέναλτι εις βάρος των Θεσσαλονικέων.

Άγιαξ και ΑΕΚ τίθενται αντιμέτωποι στο «Johan Cruijff Arena» στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του Europa League, με φόντο την 3η θέση και τη συνέχεια στο Conference League. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Κρεγκ Πόουσον ο οποίος θα διευθύνει το τρίτο του ματς στη διοργάνωση για τη φετινή σεζόν. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Άγγλος διαιτητής θα βρεθεί σε εντός έδρας ματς του Άγιαξ απέναντι σε ελληνική ομάδα. Ήταν ο ρέφερι στον αγώνα Άγιαξ - ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Champions League το καλοκαίρι του 2019, όπου οι Ολλανδοί είχαν κερδίσει με 3-2 και πήραν την πρόκριση. Είναι ένα ματς που έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό των ανθρώπων του «Δικεφάλου του Βορρά» καθώς είχαν πολλά παράπονα από τον Πόουσον ο οποίος είχε δώσει τρία πέναλτι υπέρ της Ολλανδικής ομάδας. 

Υπενθυμίζεται, ότι η ΑΕΚ φέτος είναι η ομάδα που της έχουν δοθεί τα περισσότερα εις βάρος της πέναλτι στο Europa League με 6, που είναι και ρεκόρ για μια ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης στη φάση των ομίλων. Επομένως, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο σήμερα. 

Βέβαια, ο Βρετανός ρέφερι φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις στην ομάδα του Αλμέιδα. Με αυτόν διαιτητή η ΑΕΚ είχε πανηγυρίσει την πρόκριση στους «32» του Europa League, τον Δεκέμβριο του 2017 στο εκτός έδρας ματς απέναντι στην Αούστρια Βιέννης όπου και τότε η Ένωση έπαιζε για δύο αποτελέσματα. Επίσης, ο Πόουσον ήταν διαιτητής στο φετινό Παναθηναϊκός - Βιγιαρεάλ 2-0 για την 1η αγωνιστική του Europa League.

🔴Sportal Euroleague Show με Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός και τις μάχες του Big 4 στην Ευρώπη