Στα αποδυτήρια της Φέγενορντ γινόταν πάρτι όσο οι οπαδοί του Άγιαξ διέλυαν το γήπεδο (vid)
i

© SS Twitter

Στα αποδυτήρια της Φέγενορντ γινόταν πάρτι όσο οι οπαδοί του Άγιαξ διέλυαν το γήπεδο (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:29 - 24.09.2023

Απίθανες σκηνές έλαβαν χώρα στο ματς Άγιαξ - Φέγενορντ! Όσο οι οπαδοί της γηπεδούχου διέλυαν το γήπεδο και έψαχναν τους παίκτες της ομάδας, στα αποδυτήρια της φιλοξενούμενης είχε στηθεί πάρτι.

Το παιχνίδι ανάμεσα σε Άγιαξ και Φέγενορντ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού οι οπαδοί της γηπεδούχου πέταξαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο μετά το 0-3 της αντιπάλου ομάδας. Ακολούθησαν σκηνές χάους στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» με τους χούλιγκανς των Ολλανδών να εισβάλλουν στα VIP και να επιτίθενται κατά πάντων. 

Όσο συνέβαιναν όλα αυτά και οι παίκτες του «Αίαντα» ήταν κλειδωμένοι στα αποδυτήρια, λοιπόν, λίγα μέτρα πιο δίπλα είχε στηθεί ένα... πάρτι. Οι ποδοσφαιριστές της Φέγενορντ ήταν αδύνατο να φύγουν από το γήπεδο και αποφάσισαν να διασκεδάσουν την κατάσταση, βάζοντας μουσική και απολαμβάνοντας την επικράτησή τους. 

Οριστική διακοπή στο Άγιαξ - Φέγενορντ λόγω των επεισοδίων - Μπούκαραν στην αίθουσα VIP χούλιγκαν των γηπεδούχων! (vid)

Οι οπαδοί του Άγιαξ είδαν την ομάδα τους στο 37' να δέχεται το 0-3 στο εντός έδρας ντέρμπι με τη Φέγενορντ και δεν άντεξαν. Άναψαν καπνογόνα και τα πέταξαν εντός αγωνιστικού χώρου με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει προσωρινά το ντέρμπι στο 43'.

Μετέπειτα ο διαιτητής του αγώνα έδωσε συνέχεια στο ματς, αλλά στο 56ο λεπτό του ντέρμπι οι οπαδοί του «Αίαντα» έριξαν ξανά καπνογόνα μέσα στο γήπεδο και η αναμέτρηση διεκόπη οριστικά, με τον διαιτητή να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια μία και καλή.

Έτσι, το ντέρμπι του Άγιαξ με την Φέγενορντ για την 6η αγωνιστική της Eredivisie δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ και μένει να φανεί τι θα αποφασιστεί σχετικά με την τύχη του παιχνιδιού και αν θα τιμωρηθεί ο Άγιαξ, που σε περίπου δύο εβδομάδες θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Μετά την οριστική διακοπή, οπαδοί του Άγιαξ μπήκαν στην αίθουσα VIP του γηπέδου, αφού πρώτα έσπασαν τις πόρτες.