Προσοχή σκληρές εικόνες: Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής έπαθε καρδιακή ανακοπή για περισσότερο από μία ώρα αφού κατέρρευσε στη μέση του αγώνα (vids)

Αχμέντ Ρεφάατ

i

PrtScr

Προσοχή σκληρές εικόνες: Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής έπαθε καρδιακή ανακοπή για περισσότερο από μία ώρα αφού κατέρρευσε στη μέση του αγώνα (vids)

Κώστας Τόπας 14:03 - 12.03.2024

Σοκαρισμένοι είναι άπαντες στην Αίγυπτο, μετά την κατάρρευση του Αχμέντ Ρεφάατ, ο οποίος υπέστη καρδιακή ανακοπή για περισσότερο από μία ώρα.

Το αιγυπτιακό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε μεγάλη αγωνία τις τελευταίες ώρες, εν αναμονή της υγείας του Αχμέντ Ρεφάατ, ενός ποδοσφαιριστή της Modern Future που κατέρρευσε στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης της ομάδας του εναντίον της Αλ Ιτιχάντ Αλεξάνδρειας στο Αιγυπτιακό πρωτάθλημα

Ο διεθνής εξτρέμ με την Αίγυπτο με εννέα περιπτώσεις κι απολογισμό δύο γκολ, λιποθύμησε από καρδιακή προσβολή λόγω του οποίου έχασε τις αισθήσεις του στον αγωνιστικό χώρο. Αντιμετωπίστηκε γρήγορα από τους γιατρούς και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Η ομάδα του, Future, εξέδωσε ένα μήνυμα λίγες ώρες μετά το περιστατικό στο οποίο ανέφερε ότι η καρδιά του Αχμέντ Ρεφάατ, σταμάτησε για περισσότερο από μία ώρα παρά τις προσπάθειες ανάνηψης από τις ιατρικές αρχές, αν και μετά από αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα ο καρδιακός παλμός επέστρεψε.

«Ο παίκτης υπέστη καρδιακή ανακοπή για περισσότερο από μία ώρα παρά όλες τις προσπάθειες ανάνηψης από το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο Ζαμζάμ, κοντά στο γήπεδο, προτού τα πράγματα βελτιωθούν ιατρικά και επιστρέψουν οι παλμοί της καρδιάς του», αναφέρεται στο μήνυμα μεταξύ άλλων.

Παρά αυτή τη βελτίωση μετά από περισσότερο από μία ώρα καρδιακής ανακοπής, ο σύλλογος του ποδοσφαιριστή αναγνωρίζει ότι η κατάσταση της υγείας του Ρεφάατ του είναι πολύ σοβαρή: «Η κατάσταση του Αχμέντ Ρεφάατ παραμένει ιατρικά ασταθής» και προσθέτει ότι: «Συνεχίζει να λαμβάνει θεραπεία και τις απαραίτητες εξετάσεις».

Στη δημόσια ανακοίνωσή της, η Future ζητά από τους Αιγύπτιους φίλους του ποδοσφαίρου «να προσευχηθούν για τον Αχμέντ Ρεφάατ να είναι υγιής το συντομότερο δυνατό». Μετά το άκουσμα της είδησης, οι εκφράσεις αλληλεγγύης από όλη τη χώρα ήταν καταιγιστικές.