Μεταγραφική ενίσχυση για την Άιντραχτ που θα βρει στον δρόμο του ο ΠΑΟΚ

Νιέλ Ενκουνκού

i

©printscreen

Μεταγραφική ενίσχυση για την Άιντραχτ που θα βρει στον δρόμο του ο ΠΑΟΚ

Κωνσταντίνος Ζήκος 18:09 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:17 - 01.09.2023

Σε μία σημαντική μεταγραφική κίνηση προέβη η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ στους ομίλους του UEFA Conference League να ανακοινώνει την απόκτηση του Νιέλ Ενκουνκού από την Σεντ-Ετιέν.

Ο ΠΑΟΚ έμαθε σήμερα(1/9) τους αντιπάλους του στους ομίλους του UEFA Conference League, με την κληρωτίδα να τον φέρνει αντιμέτωπο με Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Ελσίνκι και Αμπερντίν. Το ξεκάθαρο φαβορί του ομίλου δεν είναι άλλο από την γερμανική Άιντραχτ, η οποία συνεχίζει την μεταγραφική της ενίσχυση, ανακοινώνοντας την απόκτηση του 22χρονου αριστερού μπακ-χαφ, Νιέλ Ενκουνκού

Ο Ενκουνκού θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την γερμανική ομάδα μέχρι το 2028, ενώ το κόστος της μεταγραφής θα φτάσει τα 10,5 εκατομμύρια ευρώ. Ένα σπάνιο στοιχείο της συγκεκριμένης μεταγραφής, είναι το γεγονός ότι ο Ενκουνκού αποκτήθηκε μόλις το φετινό καλοκαίρι από την Σεν-Ετιέν έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ. Η γαλλική ομάδα παρόλα αυτά δεν δίστασε να τον παραχωρήσει τη στιγμή που έφτασε στα γραφεία της μία πρόταση που θα της αποφέρει πενταπλάσιο κέρδος.

Ο 22χρονος Γάλλος βέβαια, πρόλαβε να αγωνιστεί ένα εξάμηνο με τη φανέλα της Σεν-Ετιέν ως δανεικός, με τους «Στεφανουά» να κάνουν χρήση της οψιόν αγοράς που υπήρχε στη συμφωνία, αποκτώντας τον με κανονική μεταγραφή. Κίνηση που, όπως φαίνεται, άξιζε πολύ, αφού η πρόταση που ήρθε από την Αίντραχτ αγγίζει το ποσό των 10,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για έναν άκρως επιθετικό αριστερό μπακ-χαφ, ο οποίος την περασμένη σεζόν(2022-2023) στην Ligue 2, σημείωσε πέρα από εξαιρετικές εμφανίσεις, κάποια εντυπωσιακά στατιστικά. Σε 20 παιχνίδια πρωταθλήματος στη 2η Κατηγορία της Γαλλίας, κατέγραψε 6 γκολ και 8 ασίστ. Στην πλειοψηφία των παιχνιδιών όμως, αγωνίστηκε σαν αριστερό χαφ και όχι ως πλάγιος οπισθοφύλακας.

Ο ΠΑΟΚ όμως μπορεί να αισθάνεται κάπως ανακουφισμένος, αφού το μεγάλο αστέρι της Άιντραχτ, ο Κολό Μουανί, βρίσκεται πολύ κοντά στην μετακίνηση του στη Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Γάλλος επιθετικός βρίσκεται στο Παρίσι και περνά από ιατρικές εξετάσεις.