Η ήττα στην Τούμπα έφερε «τριγμούς» στην Άιντραχτ: Ρήξη στη σχέση Τόπμελερ - Εμπιμπέ

Παίκτες Άιντραχτ

i

© Intime

Η ήττα στην Τούμπα έφερε «τριγμούς» στην Άιντραχτ: Ρήξη στη σχέση Τόπμελερ - Εμπιμπέ

Η ήττα της Άιντραχτ από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα έφερε την εσωστρέφεια και το κακό κλίμα στα αποδυτήρια των Αετών, με την κόντρα ανάμεσα στον προπονητή της ομάδας, Ντίνο Τόπμελερ και τον Εμπιμπέ να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Μπορεί την περασμένη αγωνιστική στη Bundesliga η Άιντραχτ να έκανε το καθήκον της και να πήρε εύκολα τη νίκη κόντρα στη Χάιντενχαϊμ, ωστόσο η πρόσφατη ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ στο Conference League φαίνεται να έχει... στοιχίσει.

Με το buzzer beater του Κουλιεράκη, η ομάδα της Γερμανίας έχασε τον βαθμό της ισοπαλίας μέσα από τα χέρια της και παράλληλα έπεσε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Τις τελευταίες ώρες, στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται η ρήξη σχέσεων ανάμεσα στον προπονητή της ομάδας Ντίνο Τοπμέλερ και τον Εμπιμπέ. Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Γερμανίας, ο τεχνικός των Αετών άφησε εκτός αποστολής τον Γάλλο μέσο, ως ένα «μάθημα» για την εικόνα του στο ματς με τον ΠΑΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τον άφησα εκτός γιατί δεν συμφώνησα με την προσέγγιση του».

«Ο Τζούνιορ έχει πολλές δυνατότητες, αλλά πρόκειται για τη διάθεση να επενδύσεις τα πάντα. Όταν βγαίνω στο γήπεδο, του ζητάω να το κάνει και μετά πρέπει να το κάνει. Τότε είναι εξαιρετικά σημαντικός για εμάς. Αν δεν το κάνει αυτό, τότε θα παίξουν άλλοι. Όταν βλέπω πώς όλοι έχουν εξαντληθεί, τότε ο Τζούνιορ καλείται επίσης θερμά να τα δώσει όλα στην προπόνηση», είπε χαρακτηριστικά ο Τόπμελερ.

Από την άλλη, ο αθλητικός διευθυντής της Αϊντράχτ, Μάρκους Κρόσε, πήρε θέση για το ζήτημα που προέκυψε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε μια μεγάλη ομάδα με πολλούς νέους και έμπειρους παίκτες. Τότε πρέπει όλοι να ειναι έτοιμοι για να δώσουν τα πάντα. Αν δεν το κάνουν αυτό, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα για εμάς και όποιος το κάνει δεν μπορεί να είναι στην ομάδα».

Ο Εμπιμπέ δείχνει αρκετά ενοχλημένος για τον τρόπο με τον οποίο τον διαχειρίζεται ο προπονητής του το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα τα... παράπονά του να έχουν επηρεάσει αρκετά το κλίμα στα αποδυτήρια.

«Αν διαπράξει ένα ή δύο πειθαρχικά παραπτώματα, τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα για αυτόν. Ο προπονητής της Αιντραχτ δεν μπορεί και δεν πρόκειται να ανεχθεί κάτι τέτοιο. Για αυτόν ισχύει η αρχή της απόδοσης, το όνομα από μόνο του δεν αρκεί για μια θέση στην ομάδα. Ο τεχνικός της Άιντραχτ χάρηκε για την πρώτη αντίδραση του Εμπιμπέ, αφού προσπάθησε αμέσως να μιλήσει μαζί του μετά το παιχνίδι και ντιμετώπισε την κατάστασή του με αυτοκριτική. 

Αυτό σημαίνει ότι το μήνυμα ελήφθη και ότι θα τα ξαναδώσει όλα. Ο Εμπιμπέ ήρθε στην Φρανκφούρτη το καλοκαίρι από την Παρί Σεν Ζερμέν αντί του ποσού των 6.500.000 ευρώ και η αποχώρηση του φίλου του Κόλο Μουάνι στο Παρίσι δεν ήταν εύκολη για αυτον, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτεί», αναφέρει αναλυτικά το σχετικό δημοσίευμα.