Πρώην παίκτες της Άιντραχτ θυμήθηκαν την πρώτη τους επίσκεψη στην Τούμπα: «Μας αποδοκίμασαν αλύπητα»

Καρλ Χάινζ Κόρμπελ

i

©Eintracht Frankfurt

Πρώην παίκτες της Άιντραχτ θυμήθηκαν την πρώτη τους επίσκεψη στην Τούμπα: «Μας αποδοκίμασαν αλύπητα»

Κώστας Τσιακλής • 20:39 - 02.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 23.05.2024

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης ανέβασε στην ιστοσελίδα της ένα κείμενο με τα όσα είπαν πρώην παίκτες της ομάδας για την επίσκεψη τους στην Τούμπα το 1981.

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Conference League. Οι «αετοί» έχουν ξεκινήσει να κάνουν ήδη διάφορα αφιερώματα για τη σχετική αναμέτρηση στο επίσημο σάιτ της ομάδας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Άιντραχτ θα έρθει στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην «Τούμπα». Η γερμανική ομάδα είχε παίξει με τον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1981. Στον πρώτο αγώνα η Άιντραχτ είχε επικρατήσει με 2-0, με τον ΠΑΟΚ να νικά με το ίδιο σκορ στη ρεβάνς με τα δύο τέρματα του Γιώργου Κωστίκου. Τελικά την πρόκριση στην επόμενη φάση πήρε η Άιντραχτ στη διαδικασία των πέναλτι (4-5).

Τρεις παίκτες των Γερμανών που αγωνίστηκαν στην «Τούμπα» λοιπόν θυμήθηκαν την αναμέτρηση και σχολίασαν την ατμόσφαιρα που βίωσαν στη Θεσσαλονίκη. Δείτε αναλυτικά τι είπαν οι Κόρμπελ, Τραπ, Φάλκενμέιερ και Νάχτβεϊχ.

Καρλ Χάινζ Κόρμπελ: «Η κουλτούρα των φιλάθλων εκεί είναι εξαιρετική. Τρελαίνεσαι. Μας αποδοκίμασαν αλύπητα. Ήταν κορυφαίοι ποδοσφαιριστές και αυτό ισχύει ακόμα και σήμερα. Δυσκολευτήκαμε».

Βόλφκανγκ Τραπ: «Δεν ήταν εύκολο. Είχαν νότιο ταμπεραμέντο και έριχναν τα πάντα σε αυτό».

Ραλφ Φάλκενμέιερ: «Η ατμόσφαιρα ήταν τρελή, ήταν καυτή. Σωθήκαμε στη διαδικασία των πέναλτι».

Οι τρεις τους μαζί με τον Νάχτβεϊχ ανέφεραν πως περιμένουν να είναι η ατμόσφαιρα την Πέμπτη: «Οι οπαδοί θα κινητοποιήσουν τα πάντα και θα είναι φωνάζουν δυνατά, ακόμη και εδώ στη Φρανκφούρτη»

Η προαναγγελία του αγώνα

Η Άιντραχτ κοινοποίησε επίσης και ένα κείμενο με την προαναγγελία του αγώνα., με τίτλο «Μονομαχία αετών στο λιμάνι της πόλης». Οι Γερμανοί σχολιάζουν τη φόρμα του ΠΑΟΚ ενώ κάνουν μια σύγκριση για τα εμβλήματα των δύο ομάδων.

Ήττα για την Άιντραχτ πριν από τον ΠΑΟΚ - «Διπλό» κορυφής για τη Λεβερκούζεν που συνεχίζει αήττητη στη Bundesliga
BUNDESLIGA

18:30 - 30.09.2023

Ήττα για την Άιντραχτ πριν από τον ΠΑΟΚ - «Διπλό» κορυφής για τη Λεβερκούζεν που συνεχίζει αήττητη στη Bundesliga

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης λίγες ημέρες μετά το παιχνίδι της με τον ΠΑΟΚ, ηττήθηκε από τη Βόλφσμπουργκ με 2-0, για την 6η αγωνιστική της Bundesliga. Την ίδια ώρα η Μπάγερ Λεβερκούζεν πήρε το «διπλό» επί της Μάιντς (3-0) και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

«Τα σήματα των δυο ομάδων είναι μπερδεμένα αλλά και… παρόμοια. Όχι μόνο το λογότυπο, αλλά και τα χρώματα του κλαμπ είναι αρμονικά. Οι Θεσσαλονικείς χρησιμοποιούν τα χρώματα μαύρο και άσπρο πάνω από το κλαμπ από το 1926, συμβολίζοντας τη θλίψη και την ελπίδα. Το λογότυπο του συλλόγου είναι ο δικέφαλος αετός. Σε σύγκριση με το εραλδικό ζώο της Έσσης, ο αετός έχει τα φτερά του ανοιχτά - σε ένδειξη απώλειας», αναφέρουν μεταξύ άλλων.