Ήττα για την Άιντραχτ πριν από τον ΠΑΟΚ - «Διπλό» κορυφής για τη Λεβερκούζεν που συνεχίζει αήττητη στη Bundesliga

Ήττα για την Άιντραχτ πριν από τον ΠΑΟΚ - «Διπλό» κορυφής για τη Λεβερκούζεν που συνεχίζει αήττητη στη Bundesliga

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:30 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:50 - 30.09.2023

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης λίγες ημέρες μετά το παιχνίδι της με τον ΠΑΟΚ, ηττήθηκε από τη Βόλφσμπουργκ με 2-0, για την 6η αγωνιστική της Bundesliga. Την ίδια ώρα η Μπάγερ Λεβερκούζεν πήρε το «διπλό» επί της Μάιντς (3-0) και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ακόμη μια γκέλα για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στις εγχώριες υποχρεώσεις της! Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Βόλφσμπουργκ με 2-0, για την 6η αγωνιστική της Bundesliga.

Με αυτή την ήττα η προσεχής αντίπαλος του Δικέφαλου του Βορρά στους ομίλους του Europa Conference League έπεσε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 7 βαθμούς, ενώ οι «πράσινοι» ανέβηκαν στην 7η θέση με 12 πόντους. 

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ, μόλις με τη πρώτη τους ευκαιρία. Στο 31' ο Γιόνας Όλντερ Βιντ ήταν στο σωστό σημείο την σωστή στιγμή για να πάρει το ριμπάουντ μέσα στην περιοχή, και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. 

Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έχασαν τεράστια ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσια. Μετά από την εκτέλεση φάουλ του Μάριο Γκέτζε, βρήκε τον Γουίλιαμ Πάτσο στη περιοχή, εκείνος έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καστέλς. Στο 59' το έργο της Άιντραχτ έγινε πιο δύσκολο, καθώς είδε τον Μάριο Γκέτζε να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το τελικό 2-0 για τη Βόλφσμπουργκ διαμόρφωσε ο Γιόνας Όλντερ Βιντ, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από το χαμένο πέναλτι του.

ΜΑΙΝΤΖ - ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 

Την ίδια ώρα, η Μπάγερ Λεβερκούζεν συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της στο γερμανικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο επιβλήθηκε εκτός έδρας κόντρα στη Μάιντζ με 3-0 και ανέβηκε στη κορυφή της βαθμολογίας με 16 βαθμούς. 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά στο ματς, παίρνοντας το προβάδισμα μόλις στο 21'. Ο Σεπ φαν ντεν Μπεργκ, ο οποίος προσπάθησε να διώξει μακριά την μπάλα μετά από μια σέντρα, καταλάθος αντί αυτού την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. 

Στην επανάληψη η Λεβερκούζεν πάτησε το «γκάζι» και πέτυχε ακόμη δύο γκολ. Στο 59' ο Αλεχάντρο Γκριμάλδο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του. Ενώ στο 65' το τελικό 3-0 για τις «ασπιρίνες» διαμόρφωσε ο Γιόνας Χόφμαν με καταπληκτικό σουτ.   

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 6ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (7ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ