Έρλινγκ Χάαλαντ, ο πιο ακριβός παίκτης στον κόσμο – Το κόστος του Νορβηγού φορ

Έρλινγκ Χάαλαντ, ο πιο ακριβός παίκτης στον κόσμο – Το κόστος του Νορβηγού φορ

Sportal newsroom 17:58 - 07.06.2023

Ο Νορβηγός επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι Έρλινγκ Χάαλαντ εκτιμάται ότι κοστίζει 245 εκατ. ευρώ.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ μαζί με τον Κιλιάν Εμπαπέ δείχνουν απόλυτα έτοιμοι να διαδεχθούν τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Νορβηγός επιθετικός και πρώτος σκόρερ της Μάντσεστερ Σίτι και της Premier League εκτιμάται όι αξίζει πλέον 245,1 εκατομμύρια ευρώ κι ως εκ τούτου είναι ο ακριβότερος παίκτης στον κόσμο, όπως αναφέρεται στην τελευταία έρευνα του CIES Football Observatory, του διεθνούς κέντρου αθλητικών ερευνών, το οποίο βρίσκεται στο Νοσατέλ της Ελβετίας και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη FIFA.

Ακόμα δύο ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών, ο Βινίσιους Τζούνιορ της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Μπουκάγιο Σακά της Άρσεναλ, ο οποίος πρόσφατα προχώρησε σε επέκταση του συμβόλαίου του, συμπληρώνουν το βάθρο, με εκτιμώμενες αξίες 196,3 και 195,8 εκατ. ευρώ.

Ο Άγγλος διεθνής μέσος Μπορούσια Ντόρτμουντ, Τζουντ Μπέλινγκχαμ, είναι τέταρτος με εκτιμώμενη αξία 190,2 εκατ. ευρώ, μπροστά από τον Βραζιλιάνο Ροντρίγκο της Ρεάλ Μαδρίτης με 184,5 εκατ. ευρώ και το δίδυμο της Μπαρτσελόνα Πέδρι με 178 εκατ. και ο Γκάβι με 174,1 εκατ.

Οι Τζαμάλ Μουσιάλα της Μπάγερν με 170,2 εκατ., ο Φιλ Φόντεν της Μάντσεστερ Σίτι με 166,8 εκατ. και ο Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί Σεν Ζερμέν με 163,2 εκατ. ευρώ συμπληρώνουν τη λίστα των 10 κορυφαίων. Φυσικά ο Εμπαπέ έχει μεγαλύτερη αξία σε σχέση με την έρευνα...

Σε ό,τι αφορά παίκτες που αγωνίζονται εκτός των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων, οι ακριβότεροι είναι ο Αντόνιο Σίλβα της Μπενφίκα με 89,5 εκατ. και ο Γκονσάλο Ράμος επίσης της Μπενφίκα με 82,3 εκατ.

Ο Νορβηγός διεθνής επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι Έρλινγκ Χάαλαντ, πάντως αρνήθηκε ότι είναι ο «πολυτιμότερος παίκτης στον κόσμο», αν και δήλωσε ότι έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Ο Χάαλαντ στην πρώτη του σεζόν στη Σίτι σημείωσε 52 γκολ σε 52 αγώνες. Κατέκτησε το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και απομένει να πάρει το Champions League στον τελικό με την Ίντερ.

«Είμαστε ένα βήμα μακριά από το να γράψουμε ιστορία. Η κατάκτηση του Champions League είναι ένα όνειρο και θα κάνω ό,τι μπορώ γι' αυτό», είπε ο Χάαλαντ για τον τελικό στην Κωνσταντινούπολη. «Χωρίς εμένα, αυτή η ομάδα έχει κερδίσει τα πάντα εκτός από το Champions League, ήρθα εδώ και γι’ αυτό. Ήταν η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου. Δεν αισθάνομαι, ωστόσο, ο πολυτιμότερος παίκτης στον κόσμο».