H Αλ Αχλί έφαγε ποινή κεκλεισμένων επειδή οι οπαδοί της έβρισαν τον Σικαμπάλα... χωρίς να είναι παρών

Ινσούα και Σικαμπάλα

i

© Intime

H Αλ Αχλί έφαγε ποινή κεκλεισμένων επειδή οι οπαδοί της έβρισαν τον Σικαμπάλα... χωρίς να είναι παρών

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:46 - 16.04.2023

«Βαριά καμπάνα» χρεώθηκε η Αλ Αχλί, με την ομάδα της Αιγύπτου να τιμωρείται με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, εξαιτίας υβριστικών συνθημάτων προς το πρόσωπο του πρώην παίκτη των ΠΑΟΚ και Απόλλωνα Σμύρνης, Μαχμούντ Σικαμπάλα.

Χωρίς τους 3000 οπαδούς της θα αγωνιστεί η Αλ Αχλί για τα επόμενα δύο παιχνίδια, με την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αιγύπτου να τιμωρεί την πρωτοπόρο της λίγκας με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Ο λόγος πίσω από αυτό ήταν τα υβριστικά συνθήματα των φίλων της ομάδας προς το πρόσωπο του Μαχμούντ Σικαμπάλα.

Πιο αναλυτικά, στο περασμένο ματς του συλλόγου, οι υποστηρικτές του κλαμπ άρχισαν να επιτίθενται στον πρώην ποδοσφαιριστή των ΠΑΟΚ και Απόλλωνα Σμύρνης, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να έρθει η «βαριά καμπάνα». Το παράδοξο είναι πως η Αλ Αχλί έπαιζε κόντρα στη Φάρκο και όχι την Ζαμάλεκ, στην οποία αγωνίζεται από το περασμένο καλοκαίρι ο Σικαμπάλα. Επιπλέον, εκτός της ποινής των κεκλεισμένων θυρών, το κλαμπ του Καΐρου έλαβε και πρόστιμο ύψους 20.000 λυρών, το οποίο ισούται με 588 €.

Το στάδιο στο οποίο αγωνίζεται η ομάδα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας έχει χωρητικότητα 30.000 φιλάθλων, ωστόσο η αντίστοιχη ΕΠΟ της χώρας έχει θέσει «βέτο» 3000 φιλάθλων ανά ομάδα σε κάθε αγώνα. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι είναι η τραγωδία του Πορτ Σαΐντ, η οποία έλαβε χώρα την 1η Φεβρουαρίου 2012. Τότε, είχαν γίνει σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών της Αλ-Μασρί και της Αλ-Αχλί, από τα οποία βρήκαν θάνατο 79 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 1000.