Αλαφούζος: «Τεράστια διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν ξέρω αν η Κυβέρνηση θέλει να την αντιμετωπίσει»

Ο Γιάννης Αλαφούζος.

i

© Intime

Αλαφούζος: «Τεράστια διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν ξέρω αν η Κυβέρνηση θέλει να την αντιμετωπίσει»

Γιώργος Σακελλαρίου 13:08 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:37 - 06.04.2023

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος μίλησε για το νέο γήπεδο, αλλά και τη διαφθορά στο πρωτάθλημα. «Σπίτι του ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 2026-27»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος στις δηλώσεις του μετά την επιθεώρηση στο εργοτάξιο του Βοτανικού, αναφέρθηκε όχι μόνο στο νέο γήπεδο του συλλόγου, αλλά και στα προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

 «Ένα τεράστιο έργο η ανάπλαση για την Αθήνα, αλλά και για τον Παναθηναϊκό. Θα είμαστε η ομάδα με το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα. Και στο Κορωπί θα έχουμε έξι γήπεδα, ξενοδοχείο», είπε αρχικά ο Αλαφούζος και πρόσθεσε: 

«Ο Βοτανικός είναι ένα τεράστιο έργο και θα δώσει ένα καινούριο σημείο αναφοράς στο κέντρο. Για τον Παναθηναϊκό ακόμα πιο σημαντικό, θα αποκτήσει ένα σύγχρονο γήπεδο, το πιο ωραίο γήπεδο στην Ελλάδα. Τελειώνουμε τα έργα και στο Κορωπί με τα έξι γήπεδα.

Υπάρχει βέβαια μια τεράστια διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό δεν το έχει αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση και δεν ξέρω αν θέλει να την αντιμετωπίσει.

Αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει τίποτα. Βλέπετε συνθήκες που να μου επέτρεπαν να μην είμαι απογοητευμένος; Έχω λόγο να μην είμαι απογοητευμένος;»

Μαλακατές

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναγιώτης Μαλακατές σχολίασε: «Ιστορική μέρα. Φεύγουμε από τα λόγια. Μπαίνουμε σε πράξεις. Οι εργασίες είναι ο προθάλαμος για να ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις του συλλόγου. Είναι μία μέρα χαράς».

Ιστορική μέρα, λοιπόν, για τον Παναθηναϊκό μέχρι την επόμενη. Κι αυτό γιατί ξεκίνησαν οι πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή του νέου γηπέδου του «τριφυλλιού» στον Βοτανικό. Τον χώρο του εργοταξίου επισκέφθηκαν στις 12.30, οι Υπουργοί Γιώργος Γεραπετρίτης (Υπουργός Επικρατείας), Θόδωρος Σκυλακάκης (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών), Άδωνις Γεωργιάδης (Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων), ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Παναγιώτης Μαλακατές, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για τις εργασίες. Ουσιαστικά καθαρίζεται ο χώρος και το επόμενο διάστημα αναμένεται να τρέξουν οι διαδικασίες. Στη συνέχεια έγιναν δηλώσεις.

Γεωργιάδης 

«Το μεγαλύτερο όραμα του λαού του Παναθηναϊκού που ξεκίνησε πριν από 18 χρόνια, με εξαιρετική συνεργασία με τον Δήμο και τον Παναθηναϊκό, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Στα τέλη του 2020 υπογράψαμε το αρχικό μνημόνιο. Ο λαός του Παναθηναϊκού να έχει το γήπεδο που του αξίζει και οι Έλληνες, οι Αθηναίοι, να απολαμβάνουν μία νέα γειτονιά. Θα γίνει κάτι καταπληκτικό. Η Διπλή Ανάπλαση θα είναι το μεγαλύτερο έργο στην Αθήνα εδώ κι έναν αιώνα. Όλα πηγαίνουν όπως πρέπει. Το έργο ξεκινάει, το έργο γίνεται».

Γεραπετρίτης

 «Κανείς δεν πίστευε ότι θα ξεκινούσε. Αλλά ο Δήμος είχε όραμα και υπήρχε άριστη συνεργασία. Από τα μεγαλύτερα έργα ανάπλασης στην Ευρώπη. Ένα έργο που θα φέρει τον Παναθηναϊκό στο σπίτι του από το 2026-27 και θα ολοκληρωθεί το όνειρο εκατομμυρίων φίλων του συλλόγου. Η κυβέρνηση στέκεται και θα σταθεί δίπλα σ’ αυτό το έργο».

Σκυλακάκης

 «Είμαι περήφανος που χρηματοδοτείται κι από το ταμείο Ανάκαμψη το έργο. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους.Ήμουν εδώ πριν από 18 χρόνια επί Ντόρας Μπακογιάννη Είχα την ευθύνη για τον σχεδιασμό κι άντεξε αυτός έπειτα από 18 χρόνια ανώφελης και αναίτιας περιπέτειας. Η πόλη θα αλλάξει σε πολλά σημεία, όπως και η ιστορία της μεγάλης ομάδας του Παναθηναϊκού»

Μπακογιάννης 

«Αρχίζει το ματς. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, ένα όνειρο γίνεται επιτέλους πραγματικότητα».