Ο Σπόραρ άλλαξε, η διαιτησία όχι…

Σπόραρ, Σάρλια / Intime

i

Σπόραρ, Σάρλια / Intime

Ο Σπόραρ άλλαξε, η διαιτησία όχι…

Μπάμπης Τσιμπίδας 23:59 - 05.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:01 - 06.04.2023

Ο Παναθηναϊκός συμπεριφέρθηκε σαν πρωταθλητής στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όμως πρέπει να δώσει συνέχεια στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων. Όσο για τη διαιτησία, μας έδωσε άλλη μία εικόνα από τα «προσεχώς». Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας.

Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε ιδιαίτερα πόσο μεγάλη αξία έχει για τον Παναθηναϊκό το «διπλό» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 1-0 επί του Άρη. Αρκεί να επισημάνουμε την κατάσταση υπό την οποία αγωνίστηκε… Με την ΑΕΚ να έχει περάσει από το Πανθεσσαλικό Στάδιο με 1-0 και προερχόμενος από τη σοκαριστική ισοπαλία με τον ΝΠΣ Βόλο την προηγούμενη Κυριακή στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Στην κυριολεξία, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς αγωνίστηκαν νιώθοντας μεγάλη πίεση. Πρωτόγνωρη για τους περισσότερους. Ωστόσο, οι «πράσινοι» ανταποκρίθηκαν και έφυγαν νικητές από μία πολύ δύσκολη έδρα. Την οποία είχαν πολύ μεγάλη ανάγκη, αφού σε οποιαδήποτε άλλο αποτέλεσμα, η γκρίνια και η αμφισβήτηση θα διογκώνονταν…

Πάντως, επειδή στο ποδόσφαιρο δεν συντελούνται θαύματα, η απόδοση του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο ήταν μία συνέχεια από τα περασμένα. Χωρίς φαντασία, μονότονος, αργός και προβλέψιμος στην ανάπτυξη του. Οι αποφάσεις του Γιοβάνοβιτς για αιφνιδιασμό στην ενδεκάδα με την χρησιμοποίηση του Κλάινχαϊσλερ και την επιμονή στον αρνητικό Παλάσιος, δεν ευοδώθηκαν.

Το απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων στο χαμένο πέναλτι του Σπόραρ κι όλες οι αντιδράσεις του πάγκου στις χαμένες ευκαιρίες (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:53 - 03.04.2023

Το απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων στο χαμένο πέναλτι του Σπόραρ κι όλες οι αντιδράσεις του πάγκου στις χαμένες ευκαιρίες (vid)

Η τεράστια αλλαγή συναισθημάτων στη φάση του πέναλτι, οι έντονες αντιδράσεις του πάγκου στις χαμένες ευκαιρίες κι όσα ακόμη κατέγραψε η παρακάμερα των «πρασίνων».

Αντίθετα, στο δεύτερο μπήκαν στο ματς ο θετικός Μαντσίνι και ανεβασμένος Σπόραρ. Μαζί με τους πολύ καλούς Κουρμπέλη και Τσέριν, συγκρότησαν ένα παραγωγικό «καρέ» και ο Παναθηναϊκός μεταμορφώθηκε. Άρχισε να απειλεί και εν τέλει, σκόραρε με τον Σπόραρ και επικράτησε 1-0, ενώ δεν απειλήθηκε καθόλου.

Ο Σλοβένος αντέδρασε για πρώτη φορά φέτος σαν πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής. Μετά από μία παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος και από το χαμένο καθοριστικό πέναλτι με τον Βόλο, ο Σπόραρ έδειξε πως δεν ξέχασε το σκοράρισμα. Εκτέλεσε σε μία φάση που είναι πιο δύσκολη απ’ ότι φαίνεται, λόγω της περίεργης τροχιάς που πήρε η μπάλα και δεν άφησε περιθώρια στον Σιαμπάνη και τους αμυνόμενους.

Ο Παναθηναϊκός συμπεριφέρθηκε σαν πρωταθλητής στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Έδειξε πως έχει τη νοοτροπία για να κατακτήσει τον τίτλο και να ξεπεράσει τις δυσκολίες και τις… κακουχίες. Βέβαια, όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία, για να έχει αξία η επικράτηση στη Θεσσαλονίκη, το Τριφύλλι πρέπει να επιβληθεί και στο επερχόμενο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων…

Η τελευταία φορά που ο Σπόραρ είχε αστοχήσει από τα 11 βήματα - Από πότε είχε να χάσει πέναλτι ο Παναθηναϊκός (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:24 - 04.04.2023

Η τελευταία φορά που ο Σπόραρ είχε αστοχήσει από τα 11 βήματα - Από πότε είχε να χάσει πέναλτι ο Παναθηναϊκός (vids)

Ο Άντραζ Σπόραρ έχασε το πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Βόλο και παράλληλα την ευκαιρία να χαρίσει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του. Ο Σλοβένος επιθετικός αστόχησε πρώτη φορά μετά από πέντε εκτελέσεις στη Super League.

Ο Παναθηναϊκός άλλαξε, αυτό που δεν άλλαξε είναι η διαιτησία. Αλλάζουν οι διαιτητές, αλλά έχουν σταθερά εχθρική συμπεριφορά προς τους «πράσινους». Δεν εννοούμε τα… σπόρια, που δεν επηρεάζουν την εξέλιξη του ματς. Ένα ανάποδο σφύριγμα στο κέντρο, ένα κόρνερ που δεν δόθηκε. Αυτά είναι πταίσματα και τα έχουμε συνηθίσει τις τρεις τελευταίες δεκαετίες. 

Στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν ο Μαυροβούνιος Νταμπάνοβιτς, ο οποίος δεν απέβαλλε τον Άμραμπατ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ξεκάθαρο χέρι. Στο «Βικελίδης», ήταν ο Ούγγρος Μπόγκναρ, ο οποίος αγνόησε τη «σχαριά» του Οντουμπάτζο στον Κλάινχαϊσλερ και τον άφησε να συνεχίσει. Δύο αποβολές λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, που θα επηρέαζαν τις αριθμητικές ισορροπίες υπέρ του Τριφυλλιού. 

Νωρίτερα από τη Θεσσαλονίκη, ο Τάσος Σιδηρόπουλος και το VAR δεν «είδαν» το χέρι του Γαλανόπουλου στο 86’, σε μία σαφή ένδειξη του τι πρόκειται να δούμε στα φετινά Play Offs…