Η απογοήτευση του Αλέγκρι μετά την ποινή δέκα βαθμών στη Γιουβέντους: «Είμαι κουρασμένος»(vid)

Μασιμιλιάνο Αλέγκρι

i

PrtScr

Η απογοήτευση του Αλέγκρι μετά την ποινή δέκα βαθμών στη Γιουβέντους: «Είμαι κουρασμένος»(vid)

Κώστας Τόπας 13:30 - 23.05.2023

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήταν έξαλλος και παράλληλα απογοητευμένος όταν το Εφετείο της FIGC επιβεβαίωσε ποινή δέκα βαθμών για τη Γιουβέντους.

Ο Ιταλός τακτικός μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα με 4-1 στην Έμπολι, η οποία ήρθε αφού η FIGC επιβεβαίωσε την αφαίρεση 10 πόντων για τους «μπιανκονέρι». Οι παίκτες είχαν ενημερωθεί για την τιμωρία λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της αναμέτρησης.

Από την πλευρά του, ο Αλέγκρι δεν έκρυψε την απογοήτευσή του κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του, αλλά η διάθεση ήταν διαφορετική κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα. Ο γεννημένος στο Λιβόρνο προπονητής φαινόταν εξαντλημένος μετά από μια γεμάτη απρόοπτα γεγονότα σεζόν για την ομάδα του, εντός και εκτός γηπέδου.

«Απόψε είμαι κι εγώ κουρασμένος», είπε ο Αλέγκρι και έβαλε το χέρι του στο πρόσωπό του. «Νομίζω ότι είναι ανθρώπινο, ακόμα κι αν φαίνεται ότι τα πάντα κυλούν από την πλάτη μου. Με κάνει να χαμογελάω γιατί είδατε τι συνέβη όταν παίξαμε ένα παιχνίδι Coppa Italia με την Ίντερ εντός έδρας. Τρεις μέρες αργότερα, παίξαμε με τη Νάπολι και μας ακύρωσαν ένα γκολ, με τη Σαλερνιτάνα εντός έδρας, πετύχαμε ένα καλό γκολ, αλλά πάλι ακυρώθηκε. Μετά το παιχνίδι με τη Νάπολι, πήγαμε στο Μιλάνο για τον δεύτερο αγώνα [Coppa Italia], η ομάδα ήταν ψυχολογικά άδεια και νομίζω ότι είναι φυσιολογικό.

Στη Σεβίλλη, κάναμε ένα καλό παιχνίδι, η ομάδα πίστευε σταθερά ότι μπορούσαμε να φτάσουμε στον τελικό του [Europa League] και στην Έμπολι, με ό,τι μας έμεινε μέσα, υπήρχε αυτή η απόφαση. Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή λάθος. Φτάσαμε όμως στο γήπεδο με 69 βαθμούς και μετά την προθέρμανση είχαμε 59. Προσπάθησα να πω στην ομάδα ότι είχαμε ακόμα ευκαιρίες πριν από το παιχνίδι με τη Μίλαν, ακόμα κι αν μου έλεγαν ότι μπορεί να μην τελειώσει εδώ, θα μπορούσε να υπάρξει άλλη δοκιμή, δεν ξέρω. Ελπίζω μόνο να τελειώσει σύντομα, σεβόμενοι αυτούς που εργάζονται, και μετά πρέπει να κρίνουν οι υπεύθυνοι, αλλά δεν ήταν εύκολο για την ομάδα», κατέληξε ο Ιταλός τεχνικός.