Ο Αλεξάντερ Άρνολντ καταγγέλλει την πίεση που ασκείται στους παίκτες από την παιδική ηλικία (vid)

Αλεξάντερ Άρνολντ

i

PrtScr

Ο Αλεξάντερ Άρνολντ καταγγέλλει την πίεση που ασκείται στους παίκτες από την παιδική ηλικία (vid)

Κώστας Τόπας 12:18 - 12.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:33 - 12.05.2023

Κοιτάζοντας πίσω στα χρόνια του στην ακαδημία της Λίβερπουλ, ο Άγγλος δεξιός μπακ, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ θυμήθηκε σε συνέντευξή του στο BBC την πίεση που ασκείται στους ποδοσφαιριστές από μικρή ηλικία.

Σε μια μεγάλη συνέντευξη στο BBC που παραχώρησε ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, αναπολεί τα χρόνια του στο προπονητικό κέντρο της Λίβερπουλ και όλη την πίεση που είχε. Ο δεξιός οπισθοφύλακας των «Reds» μάλιστα, τονίζει ότι από πολύ μικρή ηλικία κουβαλούσε ευθύνες για την ομάδα του.

Φτάνοντας στην ακαδημία της Λίβερπουλ, όντας έξι ετών το 2004, ο Άγγλος διεθνής κατάφερε να κάνει κάθε βήμα μέχρι που έγινε παίκτης της πρώτης ομάδας το 2016. «Κάθε χρόνο παλεύεις για ένα συμβόλαιο, παλεύεις για Ονειρεύομαι. Νομίζω ότι είναι πολύ σπάνιο να το δει κανείς σε έναν κλάδο. Ένας δικηγόρος δεν παλεύει να γίνει δικηγόρος από την ηλικία των έξι ετών και σκέφτεται, "Αν δεν είμαι αρκετά καλά, τον επόμενο χρόνο δεν θα μπορώ να κάνε αυτό άλλο», εξηγεί χαμογελώντας.

«Νομίζω ότι κάθε χρόνο αυτή η πίεση να μου αφαιρείται αυτό το όνειρο και να είναι απόφαση κάποιου άλλου, είναι τρελό. Αυτοί οι σύλλογοι ζητούν πάρα πολλά από νέους παίκτες στην ηλικία των 6 ετών. Αυτές οι ακαδημίες δεν είναι καν προετοιμασμένες να βοηθήσουν τους παίκτες. Είναι πραγματικά λάθος. Όταν σκέφτομαι τα χρόνια μου στην ακαδημία χαμογελώ γιατί πέρασα καλά, το απόλαυσα και με έφτασε εκεί που έπρεπε. Θυμάμαι ότι μεγάλωσα ως παίκτης, ως άνθρωπος. Έδωσα τα πάντα, θυσίασα τα πάντα και άξιζε τον κόπο. Αλλά υπήρχαν άλλα 15 ή 16 παιδιά, που έκαναν ακριβώς το ίδιο με εμένα και δεν πήραν αυτό που ήθελαν. Το βρίσκω λίγο λυπηρό, ειλικρινά. Ελπίζω να μπορέσω να επιφέρω μια καλή αλλαγή στο ποδόσφαιρο σε αυτό το θέμα», κατέληξε ο Άρνολντ.