Ακριβώς δύο χρόνια από το βράδυ που η ΑΕΚ συνάντησε την μοίρα της...

Ακριβώς δύο χρόνια από το βράδυ που η ΑΕΚ συνάντησε την μοίρα της...

Κώστας Τσίλης 13:26 - 30.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:08 - 21.05.2024

Σαν σήμερα (30/04), ακριβώς πριν από δυο χρόνια, ο Αλμέιδα έφτανε στην Αθήνα όχι μόνο για το τυπικό της συμφωνίας, αλλά ουσιαστικά για να πιάσει δουλειά

Το πρώτο του ταξίδι ο Ματίας Αλμέιδα στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσει με τον ίδιο τον Δημήτρη Μελισσανίδη για να προοπτική ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ, το έκανε στα μέσα του Απρίλη του 2022. Ήταν εκείνο το περιβόητο ραντεβού, που ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης παραδέχθηκε πως φοβήθηκε μήπως είναι... συμμορία με τους τόσους συνεργάτες, αλλά που ήταν κλειδί για την συμφωνία το γεγονός πως ήταν έτοιμος να την χαλάσει ο Αργεντινός εάν έστω και ένας δεν ήταν μαζί του.

Ο Μελισσανίδης και ο Αλμέιδα ουσιαστικά τα είχαν βρει σ' εκείνο το ραντεβού που έγινε λίγες μέρες πριν από το Πάσχα του 2022. Κατόπιν ήρθε και η οριστική συμφωνία. Και ο Αλμέιδα έφτασε στην Αθήνα όχι απλώς για τα τυπικά των υπογραφών, αλλά ουσιαστικά για να πιάσει δουλειά στην ΑΕΚ, σαν σήμερα, 30 Απριλίου του 2022. Μπορεί ακόμα η ΑΕΚ να... βασανιζόταν με τα Play Off και να μην είχε τελειώσει η σεζόν. Όμως ο Αλμέιδα δεν ήθελε να ξεκινήσει την δουλειά του, πολύ πριν πάει στην πρώτη συγκέντρωση στα Σπάτα τέλος Ιούνη.

Ο Αλμέιδα παρακολούθησε ακριβώς την επόμενη μέρα, το ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ενώ είχε στείλει και τους συνεργάτες του, στα παιχνίδια της αγωνιστικής που έπαιζαν οι αντίπαλοι της Ένωσης. Ήθελε να "διαβάσει" και να μελετήσει και την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι από τα dvd αλλά εκ του σύνεγγυς. Δεν υπήρξε ποτέ προπονητής της ΑΕΚ που να κάνει κάτι ανάλογο.

Όπως δεν υπήρξε και προπονητής της ΑΕΚ ξένος, που να ήρθε στην Αθήνα σχεδόν έναν μήνα πριν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Και αυτό το έκανε ο Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός μάλιστα, είχε ξεκαθαρίσει πως ο λόγος που ήθελε να έρθει στην Αθήνα τόσο νωρίς, δεν ήταν απλώς για να "τρέξει" από κοντά και όχι από απόσταση θέματα σχεδιασμού της ομάδας, αλλά και για να γνωρίσει και να εξοικειωθεί με την ζωή στην Ελλάδα.

Όμως ο