Αλμέιδα: «Ήρθαμε για τη νίκη και το δείξαμε»
i

© Intime

Αλμέιδα: «Ήρθαμε για τη νίκη και το δείξαμε»

Sportal newsroom 00:21 - 24.04.2023

Στην αποφασιστικότητα που έδειξε η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στάθηκε ο Ματίας Αλμέιδα.

Ο Ματίας Αλμέιδα σημείωσε ότι η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη για τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η Ένωση πήρε τη νίκη με 3-1 στο ματς του «Γ. Καραϊσκάκης» και παραμένει στην πρώτη θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό.

«Πριν από το παιχνίδι είχα μιλήσει στους παίκτες μου. Είχα ενημερωθεί ότι σε αυτό το γήπεδο η ΑΕΚ είχε κερδίσει δύο φορές στο πρωτάθλημα μόνο τα τελευταία 20 χρόνια. Έπρεπε να κάνουμε ένα παιχνίδι όπως το είχαμε σχεδιάσει απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, με την ιστορία που αναγνωρίζω. Αλλά ήρθαμε για τη νίκη. Και το δείξαμε από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Όσο προηγούμασταν 0-1 θέλαμε να βάλουμε και ένα δεύτερο γκολ. Αλλάξαμε το σύστημα σε σχέση με αυτό του Κυπέλλου, αλλάξαμε ποδοσφαιριστές και είχαμε την πεποίθηση ότι αυτή η ομάδα μπορεί. Ζήτησα από τους παίκτες μου να απολαύσουν αυτόν τον δρόμο και ήταν μια καλή πιθανότητα σκεπτόμενος τα τελευταία 20 χρόνια, ότι ήταν κάτι μικρό για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Οι παίκτες το ερμήνευσαν σωστά. Ο αντίπαλος ισοφάρισε από δικά μας λάθη, αλλά θεωρώ ότι στο πρώτο μέρος θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει περισσότερα γκολ», είπε αρχικά ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη τύπου.

«Εμείς προσπαθούμε να ζούμε το ποδόσφαιρο με πάθος και σεβασμό. Και εμείς μιλάμε πάντα για το αγωνιστικό. Ήρθαμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Μετά για ό,τι συνέβη, υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να διαχειριστούν αυτήν την κατάσταση. Αυτό είναι εκτός των ορίων του προπονητή και του ποδοσφαιριστή. Εγώ μιλάω μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι», απάντησε ο Αργεντινός διαιτητής για το αν κινδύνευσε η ομάδα του.

Τέλος, ο Ματίας Αλμέιδα είπε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και την κούρσα του πρωταθλήματος: «Όσο υπάρχουν οι μαθηματικές πιθανότητες τότε όλα είναι ανοικτά. Προφανώς αυτό το παιχνίδι θα είναι σημαντικό, αλλά πριν έχουμε ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι. Θεωρώ πως ο ανταγωνισμός αυτός είναι υπέρ του πρωταθλήματος. Όλοι θέλουμε να το κερδίσουμε, αλλά χαίρομαι που είμαι σε αυτό το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Και ο καλύτερος ας το κερδίσει αφού θα το αξίζει».