Ήττα-σοκ για την Μπαρτσελόνα, πέταξε το δώρο της Ατλέτικο και στο -7 η Ρεάλ!

Μπατσελόνα

i

Photo by Aitor Alcalde/Getty Images

Ήττα-σοκ για την Μπαρτσελόνα, πέταξε το δώρο της Ατλέτικο και στο -7 η Ρεάλ!

Δημήτρης Χούπης 21:22 - 26.02.2023 / Ανανεώθηκε: 22:14 - 26.02.2023

«Ζαλισμένη» ακόμα από τον αποκλεισμό από το Europa League η Μπαρτσελόνα, ηττήθηκε με 1-0 από την Αλμερία και δεν αξιοποίησε την ευκαιρία που της έδωσε η Ατλέτικο, με αποτέλεσμα να παραμένει «ζωντανή» η Ρεάλ.

Η Μπαρτσελόνα μετά την ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα play-off του Europa League, δέχτηκε ακόμα μία ήττα, αυτή τη φορά από την Αλμερία για την 23η αγωνιστική της La Liga. Έτσι οι «μπλαουγκράνα» πέταξαν το δώρο της Ατλέτικο, που πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και έτσι η διαφορά από τον δεύτερο παραμένει στους εφτά.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα το έβαλε ο Τουρέ στο 24', ο οποίος μετά από ασίστ του Σουάρες έκανε το 1-0 για την Αλμερία, σκορ που ήταν και το τελικό. Η ομάδα της Βαρκελώνης από την άλλη, είχε πολύ υψηλό ποσοστό κατοχής, φάσεις, αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ. 

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της ομάδας του Τσάβι μετά από το El Classico στις 16 Οκτωβρίου, όπου είχε χάσει από την Ρεάλ Μαδρίτης με 3-1 στο Santiago Bernabeu. Από τότε μετράει δώδεκα νίκες και μία ισοπαλία. Η Αλμερία όμως μετά από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα κατάφερε να πάρει τη νίκη, η οποία της δίνει ανάσα για το θέμα του υποβιβασμού. 

Συγκεκριμένα η Αλμερία είναι στη 15η θέση με 25 βαθμούς, δύο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η Μπαρτσελόνα παραμένει πρώτη με 59 βαθμούς εφτά πάνω από την Ρεάλ Μαδρίτης.