Στη δημοσιότητα τα ηχητικά από την αμφιλεγόμενη διαιτησία στο «Μπερναμπέου» (vids)

Αλμερία - Ρεάλ

i

PrtScr

Στη δημοσιότητα τα ηχητικά από την αμφιλεγόμενη διαιτησία στο «Μπερναμπέου» (vids)

Κώστας Τόπας 08:46 - 22.01.2024

Η ισπανική ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα την επικοινωνία μεταξύ διαιτητή και VAR τρεις ώρες μετά το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης - Αλμερία . Η διαιτησία ήταν αρκετά απασχολημένη και ως εκ τούτου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Για την Αλμερία είναι ξεκάθαρο: «Η διαιτησία τους έκλεψε τη νίκη».

«Κανονικά προτιμώ να μην μιλάω για διαιτητές, αλλά τώρα είμαι έξαλλος», ξεκίνησε ο προπονητής της Αλμερία Γκάιζκα Γκαριτάνο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Ο Γκονζάλο Μελέρο μίλησε για ληστεία και ο Μαρκ Πούμπιλ δήλωσε ότι η ομάδα του απλά δεν... έπρεπε να κερδίσει στη Μαδρίτη.

Ο διαιτητής Φραντσίσκο Ερνάντες Μαέσο, μαζί με τον VAR Αλεχάντρο Ερνάντες βρέθηκαν στο προσκήνιο, αλλά για τους λάθους λόγους. Λίγο μετά τον αγώνα δόθηκε στη δημοσιότητα η επικοινωνία των διαιτητών από την Ισπανική Ομοσπονδία (RFEF).

Η συνομιλία που είδε το φως της δημοσιότητας ξεκινάει από την στιγμή του πέναλτι στο 53ο λεπτό, όταν ο Κέικι δέχθηκε τη μπάλα στο χέρι μετά από σέντρα της Ρεάλ Μαδρίτης. «Ο παίκτης της Ρεάλ προσπαθεί να εκτελέσει και χτυπά το χέρι που δεν είναι κατά μήκος του σώματος», εκτίμησε ο Ερνάντεζ Μαέσο στην οθόνη. Η Αλμερία ήταν θυμωμένη που δεν εξετάστηκε ένα πιθανό φάουλ από τον Χοσέλου ή τον Αντόνιο Ρούντιγκερ στον αγώνα. 

Λίγο αργότερα, η Αλμερία πιστεύει ότι μπορεί να κάνει το 1-3, αλλά ο Σέρχιο Αρίμπας σφυρίζεται από τον διαιτητή. Ο VAR ξεκαθαρίζει ότι πιστεύει ότι το γκολ πρέπει να ακυρωθεί επειδή ο Ντιόν Λοπί έκανε ένα φάουλ στον Μπέλιγχαμ. «Μπορείτε να δείτε ότι τον χτυπάει», είπε το VAR. Ο διαιτητής συμφώνησε με αυτή την εξήγηση και έδωσε επίσης μια κίτρινη κάρτα στον παίκτη της Αλμερία.

Στη συνέχεια, η Αλμερία είχε πάλι κακή τύχη με το VAR, καθώς το 2-2 του Βινίσιους Τζούνιορ ακυρώθηκε αρχικά από τον διαιτητή στον αγωνιστικό χώρο. Για άλλη μια φορά όμως ο VAR είχε άλλη άποψη. «Η μπάλα πέφτει στον ώμο του, προφανώς. Μπορείτε να προσδιορίσετε εάν διαπράχθηκε παραβίαση κατά τη διάρκεια της επίθεσης». Ο διαιτητής Ερνάντες Μαέσο κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα ο ίδιος. «Δεν βλέπω καμία παραβίαση, δώστε μου το βίντεο από πίσω, ένα καρέ πίσω. Τέλεια, η μπάλα πέφτει στον ώμο του και είναι έγκυρο γκολ».

Ξέσπασε παίκτης της Αλμερία για την ήττα από την Ρεάλ: «Μας έκλεψαν, οι διαιτητές δεν ήθελαν να κερδίσουμε» (vid)
LA LIGA

08:10 - 22.01.2024

Ξέσπασε παίκτης της Αλμερία για την ήττα από την Ρεάλ: «Μας έκλεψαν, οι διαιτητές δεν ήθελαν να κερδίσουμε» (vid)

Ένας παίκτης της Αλμερία έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή αφού ισχυρίστηκε ότι οι διαιτητές δεν ήθελαν την ομάδα του να κερδίσει, εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης.

Έτσι, η Αλμερία θα έχει περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τις αποφάσεις του διαιτητή και το VAR την ημέρα του αγώνα. Στα ισπανικά Μέσα ενημέρωσης τονίζεται ο ρόλος του βοηθού Ερνάντεζ, γιατί σε πολλές περιπτώσεις εξέφρασε τη δική του άποψη πριν δει τις εικόνες ο διαιτητής.