Αμραμπατ: «Καζάνι μάγισσας η OPAP Arena, για τον Αλμέιδα μπαίνεις και στη φωτιά»

Άμραμπατ

i

Άμραμπατ/ ©Intime

Αμραμπατ: «Καζάνι μάγισσας η OPAP Arena, για τον Αλμέιδα μπαίνεις και στη φωτιά»

Κώστας Τόπας 14:21 - 02.10.2023

Ο Νορντίν Άμραμπατ μίλησε στο «Ajax Life» για το προσεχές ματς της ΑΕΚ με τον Άγιαξ για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, τον Ματίας Αλμέιδα αλλά και για την δυναμικότητα της «OPAP Arena».

Η ΑΕΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις της στον δεύτερο όμιλο του Europa League αφού πέρασε νικηφόρα από την Αγγλία. Συγκεκριμένα η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε με 3-2 της Μπράιτον και φιγουράρει στην κορυφή του ομίλου καθώς Άγιαξ και Μαρσέιγ εξήλθαν ισόπαλες με σκορ 3-3.

Η δεύτερη αγωνιστική του Europa League είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη στις 5 Οκτωβρίου. Τότε η ΑΕΚ θα υποδεχθεί στην «OPAP Arena» τον Άγιαξ, με το παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 19:45. Οι δύο ομάδες συγκρούστηκαν ξανά στη φάση των ομίλων του Champions League την περίοδο 2018-2019. Τη συγκεκριμένη χρονιά ο «Αίαντας» πήρε δύο νίκες με 3-0 και 0-2 αντίστοιχα.

Για την εν λόγω αναμέτρηση, μίλησε ο μεσοεπιθετικός της Ένωσης, Νορντίν Άμραμπατ, ο οποίος αναγνωρίζει την αναταραχή που επικρατεί στον Άγιαξ, χαρακτήρισε την «OPAP Arena»... καζάνι μάγισσας, ενώ αποθέωσε τον Ματίας Αλμέιδα.

«Όταν επικρατεί χάος στην κορυφή ενός κλαμπ, αυτό ρέει μέχρι τα αποδυτήρια, το νιώθεις και το παίρνεις μαζί σου στο γήπεδο. Όταν μεγαλώνεις, το κλείνεις και το αφήνεις, όταν είσαι μικρότερος, αυτό είναι δύσκολο», ανέφερε αρχικά ο Άμραμπατ για να μιλήσει για την «OPAP Arena».

«Είναι ένα καζάνι μάγισσας. Παίζουμε μπροστά σε 35.000 φιλάθλους σε ένα νέο γήπεδο από την περασμένη σεζόν. Είναι πάντα γεμάτο. Οι οπαδοί είναι κοντά στο γήπεδο. Η ατμόσφαιρα είναι υπέροχη, αν και ειλικρινά πιστεύω ότι η ατμόσφαιρα στα ντέρμπι μας είναι ακόμα καλύτερη από ό,τι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια».

Για το ότι πέρασε μικρός από τις ακαδημίες του Άγιαξ, ο Άμραμπατ σημείωσε: «Ναι, ο Άγιαξ έχει μια ειδική θέση στην καρδιά μου», λέγοντας στη συνέχεια ότι δεν βρέθηκε κοντά στην επιστροφή του: «Οταν πήγα να παίξω στην Αϊντχόφεν το 2008, ο Άγιαξ δεν έδειξε κάποιο ενδιαφέρον».

Για τα ματς με την Αντβέρπ και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ: «Άδικα αποκλειστήκαμε από την Αντβέρπ. Ήμασταν καλύτεροι. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες από την Αντβέρπ. Στον προηγούμενο γύρο, η Ντιναμό ήταν καλύτερη από μας. Αυτό πρέπει να το πούμε. Ο Γιόριπ Σούαλο έπαιξε σαν αφεντικό απέναντί μας και στα δυο ματς. Αυτό να το σημειώσετε. Έχετε δει τον επιθετικό μας, τον Λιβάι Γκαρσία. Δεν είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος».

Επειτα, ο Άμραμπατ αναφέρθηκε στον Ματίας Αλμέιδα: «Πρώτα απ' όλα, ένας φανταστικός τύπος. Ένας φίλος των παικτών. Ένας ωραίος τύπος. Είναι δυνατός στην τακτική. Μερικές φορές έρχεται στο κλαμπ το πρωί με μεγάλες σακούλες κάτω από τα μάτια. Τότε ξέρεις ότι αναλύει εικόνες όλη τη νύχτα. Είναι ειλικρινής, δεν σου λέει μαλακίες και δεν υπόσχεται πράγματα που δεν τηρεί. Οι παίκτες θα περάσουν μέσα από φωτιά για αυτόν. Είμαστε μια πολεμική μηχανή. Τακτικά δυνατοί και ανταποκρινόμαστε καλά στις αδυναμίες του αντιπάλου. Πέρυσι κατακτήσαμε το νταμπλ μαζί του. Τώρα νικάμε την Μπράιτον, αλλά μας λείπουν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί».

Για τη νίκη στο Μπράιτον ο Άμραμπατ επισήμανε: «Λοιπόν, νόμιζα ότι ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Ο προπονητής μας τα είχε αναλύσει καλά. Όταν είδα εικόνες από πριν, σκέφτηκα για μια στιγμή: ουάου. Είχα παρακολουθήσει τον αγώνα τους με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ζωντανά στην τηλεόραση. Στο Ολντ Τράφορντ, η Μπράιτον έδινε τον ρυθμό και είχε περισσότερη κατοχή μπάλας. Έχουν καλή ομάδα. Θέλαμε να ασκήσουμε πίεση εδώ από την αρχή, αλλά γρήγορα είδαμε ότι αυτό δεν λειτούργησε. Γι' αυτό περάσαμε στο plan B με ένα… Πώς λέτε; Μπλοκ κέντρο-μεσαίο: παίξτε συμπαγή, περιμένετε στη μεσαία γραμμή και γίνετε επικίνδυνοι από εκεί. Στο τέλος κερδίζουμε εδώ με 3-2. Πολύ καλή εμφάνιση».

Όταν η ΑΕΚ «τρόμαξε» τους «galacticos» της Ρεάλ στη Νέα Φιλαδέλφεια (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

14:03 - 02.10.2023

Όταν η ΑΕΚ «τρόμαξε» τους «galacticos» της Ρεάλ στη Νέα Φιλαδέλφεια (vid)

Σαν σήμερα πριν 21 χρόνια η ΑΕΚ γράφει μια από τις πιο χρυσές σελίδες της ευρωπαϊκής της ιστορίας. Η Ένωση υποδέχθηκε την σχεδόν πάνοπλη Ρεάλ Μαδρίτης και αφού προηγήθηκε με 3-1 ακουμπώντας το «θαύμα», πήρε την ισοπαλία σε ένα θρυλικό παιχνίδι.

Τέλος για την θητεία του στην ΑΕΚ και την παραμονή του τελικά στην Ελλάδα ο Μαροκινός δήλωσε: «Τα παιδιά μου ζουν στην Ολλανδία και σκέφτηκα ότι ήταν λίγο εγωιστικό που έπαιζα ποδόσφαιρο εδώ. Προσπαθώ να πάω σπίτι κατά τη διάρκεια της διακοπής. Δηλαδή δύο μέρες το μήνα. Ο προπονητής είναι ένα συναισθηματικό άτομο. Ξέρει ότι θέλω να πάω σπίτι στα παιδιά μου, αλλά παρόλα αυτά έμεινα στην Αθήνα. Μερικές φορές μου δίνει μια επιπλέον μέρα άδεια. Θα περνούσες από φωτιά για έναν τέτοιο προπονητή. Περνάω καλά εδώ. Με εκτιμούν, με σέβονται, παίρνω καλό μισθό και παίζω σε ένα όμορφο γήπεδο για φανατικούς οπαδούς».