Αναμονή και επανεκτίμηση για τον Εμβιλά - Σε Χουάνγκ και Σαμασέκου το βάρος με Άρη και ΠΑΟΚ

Γιαν Εμβιλά

i

© Intime

Αναμονή και επανεκτίμηση για τον Εμβιλά - Σε Χουάνγκ και Σαμασέκου το βάρος με Άρη και ΠΑΟΚ

Διονύσης Βερβελές 14:05 - 29.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:10 - 29.03.2023

Ο τραυματισμός του Εμβιλά αποδείχθηκε περίπλοκος. Ο Γάλλος κάνει αγώνα δρόμου για να επιστρέψει, ωστόσο ο Μίτσελ δεν έχει καμία διάθεση να ρισκάρει. Χουάνγκ και Σαμασέκου το δίδυμο για τα δύο επόμενα παιχνίδια των playoffs.

Ο Γιαν Εμβιλά τέθηκε εκτός πλάνων του Μίτσελ από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Το ντέρμπι των αιωνίων στο Καραϊσκάκη μόλις είχε ολοκληρωθεί και ο ίδιος δεν έκρυβε τον πόνο στο πόδι του. Ένας τραυματισμός που δεν ήταν καθόλου απλός, κάθε άλλο. Και στο επόμενο διήμερο, είχε διαπιστωθεί πως η επιστροφή του δεν θα είναι εύκολη, πως θα χρειαστεί το χρόνο του.

Ο Γάλλος αμυντικός μέσος των Πειραιωτών, σήκωσε το φορτίο στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς φέτος, μαζί με τον Χουάνγκ. Στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, όμως, εξακολουθεί να μην έχει μπει σε φουλ ρυθμό και όχι μόνο αυτό, μετά την πρεμιέρα στο Βόλο, πιθανότατα θα χάσει τόσο το ματς με τον Άρη, όσο και αυτό με τον ΠΑΟΚ, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ακόμη και αν πήγαιναν καλά τα πράγματα πάντως, θα ήταν πολύ δύσκολο και για τον Μίτσελ να του δώσει φανέλα βασικού κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο ματς που θα γίνει στις 5 Απριλίου.

Αυτή τη στιγμή δύο πράγματα γίνονται με τον Εμβιλά που έχει δουλέψει πολύ στο κομμάτι της αποκατάστασης. Από τη μία η αναμονή, από την άλλη η επανεκτίμηση. Δεν πρόκειται να ρισκάρει κάτι, να μην είναι απόλυτα εντάξει και να τεθεί και περισσότερο διάστημα εκτός πλάνων. Προτιμά και ο Μίτσελ να τον έχει στη χειρότερη από την 4η αγωνιστική και μετά, ξέρει πως υπάρχουν πολλά ματς μπροστά και μεγάλου βαθμού δυσκολίας.

Ο Γάλλος από την πλευρά του, κάνει ό,τι μπορεί, σε συνδυασμό με το ιατρικό τιμ και τους φυσιοθεραπευτές του Ολυμπιακού. Μια μεγάλη προσπάθεια, για να επιστρέψει και να βοηθήσει και αυτός τον Ολυμπιακό στην προσπάθειά του να κατακτήσει και το φετινό πρωτάθλημα. 

Κάτι που έμοιαζε με θαύμα πριν λίγο καιρό, αλλά είναι πλέον ένας εφικτός στόχος. Γι’ αυτό πάντως και ο Μίτσελ, λόγω της κατάστασης και των δεδομένων με Εμβιλά, έχει την αγωνία του για τους Χουάνγκ και Σαμασέκου που θα σηκώσουν το βάρος στα επόμενα ματς.