Ο Ολυμπιακός πάντα μόνος του θα είναι, κόντρα σε όλους!

Βαγγέλης Μαρινάκης & Κώστας Καραπαπάς

i

Βαγγέλης Μαρινάκης & Κώστας Καραπαπάς© Intime

Ο Ολυμπιακός πάντα μόνος του θα είναι, κόντρα σε όλους!

Διονύσης Βερβελές 10:34 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 28.03.2023

Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει την επόμενη ημέρα για τον Ολυμπιακό μετά τη συνάντηση στην ΕΠΟ…

Θα ήταν πολύ ρομαντικός κάποιος, αν περίμενε πως από τη συνάντηση στην ΕΠΟ με τον Μπαλτάκο, τον Μπένετ και την… υπόλοιπή τους κομπανία, θα έβγαινε κάποια άκρη. Δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο, πολύ απλά γιατί οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού είχαν συγκεκριμένους σκοπούς. Γιατί να παραπονεθεί η ΑΕΚ; Τι δεν της άρεσε; Ο Νταμπάνοβιτς με τον Παναθηναϊκό; Ή μήπως ο Μαριάνι με τον Ολυμπιακό; Έχετε δει καμία ανακοίνωσή της για τον Μπένετ; Ακόμη και χθες, στα όσα μοίραζε, η κουβέντα πήγαινε στον Κλάτενμπεργκ που στην τελική έφερε Elite διαιτητές στην Ελλάδα. Δεν το αντέχει αυτό, όμως, άρχισαν τα παιχνιδάκια για… Μάτα Χάρι και άλλα υπονοούμενα, αλλά για τον Μπένετ ούτε… πινελιά. 

Πως να γίνει, όμως κουβέντα για τον Άγγλο αρχιδιαιτητή, όταν αυτός εκτίθεται ανεπανόρθωτα για τη δράση του Μάνταλου; Του πρώην διαιτητή που υποτίθεται θα έπρεπε να «τρέχει» τη διαιτησία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά σύμφωνα με όσα παραδέχθηκε ο Μπένετ, είναι ισχυρός παίκτης ακόμη και στους ορισμούς! Δεξί χέρι του Μπένετ και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος, δεν δείχνει να θέλει να συγκρουστεί στην παρούσα φάση. Ο Αλαφούζος πέρασε τα μηνύματά του, για ξένους διαιτητές Elite. Είπε πως πήγε στην UEFA και ζήτησε, αλλά όταν ο Καραπαπάς στο ραδιόφωνο τόνισε ότι υπάρχουν δύο Elite, ξεσηκώθηκε η πλάση. Τώρα, στην ομολογία του προέδρου του Παναθηναϊκού, δεν άνοιξε… μύτη και επίσης, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Είχε τα ραντεβού του, άφησε πίσω τον Μπουτσικάρη, θεατής. Γκρίνιαξε μετά τη διαιτησία του Νταμπάνοβιτς, αλλά τη δουλειά του την κάνει. Την έκανε ο Κέλετ στον πρώτο γύρο στη Λεωφόρο, την έκανε και στο δεύτερο γύρο στο Καραϊσκάκη. Μια χαρά… Λάδι.

Ο ΠΑΟΚ, δεν πρόκειται να ανοίξει μέτωπο με την ΑΕΚ. Θα… γίνουν ένα ενενηντάλεπτο την Κυριακή, αλλά Μελισσανίδης και Σαββίδης, παρά τις «σφαγές» του παρελθόντος, θα έχουν μια κοινή γραμμή. Κι αυτή, θα είναι να έχουν απέναντι τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ από όλο αυτό που έγινε χθες, κράτησε το ότι υπήρχε λέει διαιτητής για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ που αυτοπροτάθηκε στον Μπένετ. Λες και θα τον όριζε… Γελάει ο κόσμος πραγματικά, υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Η κουβέντα πήγε στον Ολυμπιακό, κλασσικά.

Ανοίγει κανείς σήμερα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και νομίζει πως ο Ολυμπιακός χθες στην ΕΠΟ, πήγε για να απολογηθεί! Λες και ευνοείται από τη διαιτησία, λες και είναι υπεύθυνος γι’ αυτή την κατάσταση. Φοβερά πράγματα! Λες και δεν είναι αυτός που έχει αδικηθεί περισσότερο από όλους, ένα ματς που να έχει αποβληθεί αντίπαλός του δεν έχει παίξει, τι να συζητάμε τώρα.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος, ο Ολυμπιακός να μην πάρει αυτό το πρωτάθλημα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επίσης, δεν είναι… χθεσινός όπως κάποιοι νομίζουν. Κι επειδή εκπροσωπεί τον Ολυμπιακό, δεν μπαίνει σε συμμαχίες, δεν συμβιβάζεται. Δεν θα ανεχόταν να γίνει η… ουρά του Μελισσανίδη, του Σαββίδη, του Αλαφούζου. Πηγαίνει μόνος του, με τη δυναμική της ομάδας του, κόντρα σε όλους. Κι αυτό, το γουστάρει ο κόσμος του Ολυμπιακού, η πλειοψηφία του.

Συναναστρέφομαι με αρκετό κόσμο καθημερινά. Βλέπω κόσμο να «βράζει» με τη στάση της ΕΠΟ, με όλα αυτά τα παιχνίδια που στήνουν εις βάρος των «ερυθρολεύκων». Ο κόσμος πεισμώνει και θα απαντήσει με γεμάτο Καραϊσκάκη. Θα είναι δίπλα για να στηρίξει, με κατεύθυνση να ολοκληρωθεί αυτό που μέχρι πριν λίγο καιρό έμοιαζε με θαύμα. Να κατακτήσει δηλαδή ο Ολυμπιακός το φετινό πρωτάθλημα, παρότι βρέθηκε δώδεκα βαθμούς πίσω!

Δεν είμαι αισιόδοξος, δεν πιστεύω πως θα τον αφήσουν. Είναι… αλλού οι τύποι αυτοί, ο Μπένετ δεν σέβεται καν το όποιο όνομα έχει. Σαν να τον βάζουν να «παπαγαλίζει» και να είναι ο τύπος που θα μένει εκεί, σε αυτή την καρέκλα, για να εισπράττει ένα γενναίο μισθό. Να ανέχεται τι του λέει ένας πρώην μέτριος διαιτητής, ο Μάνταλος. Και ο Θεός βοηθός…

Προφανώς και διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το πως θα ολοκληρωθεί αυτό το πρωτάθλημα. Τι θα συμβεί στο πρώτο στραβό σφύριγμα που θα αλλοιώσει -εκ νέου- τη βαθμολογία. Νομίζω ωστόσο, πως πρέπει να καταλάβουν κάτι. Ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί, δεν θα μείνει κομπάρσος μπροστά στα νέα τους πλάνα. Χθες, στήθηκε μια ωραία… παράσταση, με τους γνωστούς πρωταγωνιστές. Ο τρόπος άλλωστε που στο τέλος της βραδιάς είχε στοχοποιηθεί ο Ολυμπιακός, ο Μαρινάκης, ο Καραπαπάς, δείχνει πολλά… Για τη δυναμική του, για το πόσο τον φοβούνται.

Τι να περιμένεις, όμως; Εδώ πήραν φωτιά τα πληκτρολόγια για τη φούστα που πέταξε ο Καραπαπάς στον Μπαλτάκο. Τη δια βίου τιμωρία του ζητούν οι «παπαγάλοι», που δεν είχαν ψυχή να ακουμπήσουν πληκτρολόγιο όταν ο Ιβάν Σαββίδης έμπαινε με κουμπούρι μέσα στο γήπεδο. Μπροστά σε μια απειλή για μαύρη γραβάτα άλλωστε, η φούστα είναι πιο… σημαντική.

Για την κουβέντα του Μαρινάκη κατά την είσοδο του στα γραφεία της ΕΠΟ δε, κακώς σηκώθηκε τόση κουβέντα. Εκείνοι που το ένιωσαν, κατάλαβαν ότι ήταν γι’ αυτούς. Ξέρουν αυτοί τι έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για να ακούσουν μια τέτοια ατάκα. Συγνώμη αν σας το… χαλάω, αλλά για την πιάτσα μας, έχω άλλη άποψη από την ρομαντική κατάσταση που θέλουν να παρουσιάσουν ορισμένοι.

Τώρα ενοχλούνται, όταν ακούνε για σουβλάκι και μεροκάματα, δεν τρέχει τίποτα. Πάμε παρακάτω, έχουμε πολλά να δούμε ακόμη…