Υπηρεσιακός προπονητής μέχρι το τέλος της σεζόν στην Ομόνοια ο Αναστασίου - Αναλαμβάνει και σύμβουλος στρατηγικής έως το 2026 στην κυπριακή ομάδα

Γιάννης Αναστασίου

i

© Intime

Υπηρεσιακός προπονητής μέχρι το τέλος της σεζόν στην Ομόνοια ο Αναστασίου - Αναλαμβάνει και σύμβουλος στρατηγικής έως το 2026 στην κυπριακή ομάδα

Γιάννης Λιβανός 15:15 - 21.02.2024

Τον νέο σταθμό της καριέρας του μετά την Κηφισιά βρήκε ο Γιάννης Αναστασίου, με την Ομόνοια να ανακοινώνει την πρόσληψή του ως υπηρεσιακού τεχνικού μέχρι και το τέλος της σεζόν, αλλά και ως συμβούλου στρατηγικής μέχρι και το 2026.

Την επόμενη ομάδα την τεχνική ηγεσία της οποίας θα αναλάβει δεν άργησε να βρει ο Γιάννης Αναστασίου! Μετά την Κηφισιά, ο Έλληνας κόουτς ανακοινώθηκε την Τετάρτη (21/02) από την Ομόνοια  αναλαμβάνοντας μάλιστα προσωρινά διπλό ρόλο.

Ο Έλληνας προπονητής θα καθίσει στον πάγκο της κυπριακής ομάδας μέχρι και το φινάλε της σεζόν, ενώ θα αξιοποιηθεί από την ομάδα και ως σύμβουλος στρατηγικής μέχρι και το 2026.

Τη φετινή σεζόν ο Γιάννης Αναστασίου ήταν στον πάγκο της Κηφισιάς μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου, κοουτσάροντας την ομάδα συνολικά σε 14 παιχνίδια. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα καθίσει στον πάγκο της Ομόνοιας, αφού και στο πρόσφατο παρελθόν είχε αναλάβει τις τύχες του κυπριακού συλλόγου και συγκεκριμένα τη σεζόν 2018-2019.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομόνοιας:

«Ανακοινώνουμε την πρόσληψη, με άμεση ισχύ, του κ. Γιάννη Αναστασίου στη θέση του Σύμβουλου Στρατηγικού Ποδοσφαιρικού Σχεδιασμού. Το συμβόλαιο συνεργασίας έχει διάρκεια μέχρι τον Μάιο του 2026.

Παράλληλα, λόγω της ανάγκης που προκύπτει, ο κ. Αναστασίου θα έχει και καθήκοντα υπηρεσιακού προπονητή, μέχρι την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο κ. Αναστασίου κατέγραψε μια μακρά πορεία στο χώρο του ποδοσφαίρου, αρχικά ως ποδοσφαιριστής και έπειτα ως προπονητής, ενώ από τη νέα σεζόν – με τις εμπειρίες και γνώσεις που αποκόμισε – ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του με τον σημαντικό ρόλο που αναλαμβάνει στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ως Σύμβουλος Στρατηγικού Ποδοσφαιρικού Σχεδιασμού θα παρακολουθεί και θα συμμετέχει στον κύκλο εργασιών της Ποδοσφαιρικής ομάδας και της Ακαδημίας ποδοσφαίρου και θα αποτελεί Σύμβουλο της Διοίκησης επί ποδοσφαιρικών ζητημάτων. Σε συνεργασία με τον νέο Προπονητή και το Τμήμα Σκάουτινγκ θα έχουν υπό την ευθύνη τους τον προγραμματισμό, που περιλαμβάνει – ανάμεσα σε άλλα – την αξιολόγηση του ρόστερ μας, τον εντοπισμό των μεταγραφικών μας αναγκών και την πρέπουσα στελέχωση της ποδοσφαιρικής ομάδας, ενόψει και της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο κ. Γιάννης Αναστασίου έπαιξε ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο με τα χρώματα της RSC Anderlecht και του Ajax, Συλλόγους με τους οποίους στέφθηκε πρωταθλητής. Αγωνίστηκε, επίσης και στην εθνική Ελλάδος. Το μεγαλύτερο μέρος της προπονητικής του καριέρας το πέρασε στον Παναθηναϊκό (κύπελλο, πρόκριση στους ομίλους του UEFA Europa League), εργάστηκε στην Ολλανδία (Roda JC) και στο Βέλγιο (KV Kortrijk), ενώ διετέλεσε και προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, την οποία ανέλαβε σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία κατά τη διάρκεια της σεζόν 2018-19.

Ιστορική στιγμή για το κυπριακό ποδόσφαιρο: Ο Ταχσίν Οζλέρ έγινε ο πρώτος Τουρκοκύπριος που παίρνει κλήση στην εθνική Κύπρου
REST OF THE WORLD

13:57 - 16.02.2024

Ιστορική στιγμή για το κυπριακό ποδόσφαιρο: Ο Ταχσίν Οζλέρ έγινε ο πρώτος Τουρκοκύπριος που παίρνει κλήση στην εθνική Κύπρου

Ο Ταχσίν Οζλέρ έγινε ο πρώτος Τουρκοκύπριος που πήρε κλήση σε εθνική ομάδα της Κύπρου, από το 1960, όταν και συστάθηκε επίσημα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Καλωσορίζουμε ξανά τον κ. Γιάννη Αναστασίου στην οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία».