Ανατριχιαστική η στιγμή του τραυματισμού του Γιάι, αποχώρησε με κολάρο ο Μπουονανότε από την Αργεντινή (vids)
i

Γιάι/©printscreen youtube

Ανατριχιαστική η στιγμή του τραυματισμού του Γιάι, αποχώρησε με κολάρο ο Μπουονανότε από την Αργεντινή (vids)

Ανδρέας Σερεβέτας • 13:45 - 25.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Αποδεκατίζεται σταδιακά η εθνική Αργεντινής U20 στο πρωτάθλημα της Λατινικής Αμερικής.

Ο Χαβιέρ Μαστσεράνο δεν μπορεί να πιστέψει την κακοτυχία της ομάδας του στην τελική φάση του πρωταθλήματος Λατινικής Αμερικής U20, που διεξάγεται στην Κολομβία. Τα νέα αστέρια του ποδοσφαίρου της Αργεντινής βγαίνουν σταδιακά, το ένα μετά το άλλο, εκτός μάχης. Ο 38χρονός προπονητής είδε αρχικά τον Φακούντο Μπουονανότε, το 10άρι της «αλμπισελέστε», να τραυματίζεται σοβαρά στον αυχένα μετά από εναέρια διεκδίκηση της μπάλας στο παιχνίδι με την Παραγουάη, στο οποίο η Αργεντινή γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1.   

Η αρχική εκτίμηση των γιατρών ήταν ότι ο ποδοσφαιριστής της Μπράιτον επρόκειτο να επιστρέψει γρήγορα στην αγωνιστική δράση. Του τοποθέτησαν κολάρο, περισσότερο, όπως ισχυρίστηκαν, για προληπτικούς λόγους αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν βελτιώθηκε. Έτσι σήμερα θα αναχωρήσει με τον γιατρό Φερνάντο Ρούντι για την Αγγλία, προκειμένου να γίνει η απαραίτητη αποθεραπεία και αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη. Ο Μπουονανότε ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της διοργάνωσης αλλά αγωνίστηκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Παραγουάη και παρακολούθησε από την εξέδρα το ντέρμπι Αργεντινή-Βραζιλία (1-3). 

Η κραυγή του πόνου

Ο Μπουονανότε είδε χθες τραυματισμένος από την εξέδρα τον συμπαίκτη του Αγκουστίν Γιάι να σωριάζεται στον αγωνιστικό χώρο στην προσπάθεια του περάσει αντίπαλο στο ντέρμπι της Αργεντινής με τη Βραζιλία. Ο άτυχος δεξιός μπακ της Σαν Λορένσο υπέστη σοβαρό διάστρεμμα στον αστράγαλο του αριστερού του ποδιού. 

Ο ήχος από την κραυγή του Γιάι είναι ανατριχιαστικός. Ο Μαστσεράνο περιμένει με αγωνία την απόφαση των γιατρών. Η Αργεντινή είναι ήδη με την πλάτη στον τοίχο μετά από δύο ήττες σε ισάριθμα ματς ενώ ήταν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.