Η εθνική Αργεντινής θα αγωνιστεί στο Μονουμεντάλ για πρώτη φορά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο
i

Αργεντινή/©intime

Η εθνική Αργεντινής θα αγωνιστεί στο Μονουμεντάλ για πρώτη φορά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ανδρέας Σερεβέτας • 12:16 - 25.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Η επιλογή των αντιπάλων θα γίνει μόλις ο Λιονέλ Σκαλόνι ανανεώσει το συμβόλαιο του με την «αλμπισελέστε»

Η απόφαση πάρθηκε πριν από λίγες ώρες. Είναι πλέον επίσημο ότι η εθνική ομάδα της Αργεντινής θα αγωνιστεί στο Μονουμεντάλ για πρώτη φορά μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Η «αλμπισελέστε» θα δώσει δύο φιλικούς αγώνες στα τέλη του Μαρτίου. Ακόμα δεν έχουν καθοριστεί οι ημερομηνίες. Η διοίκηση της ομοσπονδίας περιμένει τον Λιονέλ Σκαλόνι να επιστρέψει από τη Μαγιόρκα για να ανανεώσει το συμβόλαιο του. Μόλις συμβεί αυτό, ο 44χρονος προπονητής θα επιλέξει τους αντιπάλους και τις ημερομηνίες που θα αγωνιστεί η ομάδα του. 

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί σίγουρα στο στάδιο Μονουμεντάλ. Στην έδρα της Ρίβερ Πλέιτ, χωρητικότητας 70.054 θέσεων. Η εθνική ομάδα αγωνίστηκε εκεί τελευταία φορά στις 14 Οκτωβρίου του 2021. Στο παιχνίδι κόντρα στο Περού (1-0) για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο δεύτερος φιλικός αγώνας θα γίνει επίσης στο Μονουμεντάλ, αν η «αλμπισελέστε» δεν παίξει κάπου στο εξωτερικό. 

Το ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων στο συγκεκριμένο στάδιο καταγράφηκε στις 17 Αυγούστου του 1975, όταν 100.000 παρακολούθησαν την αναμέτρηση Ρίβερ Πλέιτ-Ρασίνγκ Κλουμπ (2-0). Ο Μέσι και οι συμπαίκτες του θα μπορούσαν άνετα να γεμίσουν δύο τέτοια στάδια μετά τον θρίαμβο τους στο Κατάρ. Αναμένεται να γίνει πραγματική μάχη για τα εισιτήρια των δύο αγώνων.