Ανατριχιαστικό: Η στιγμή που πάγωσε όλη η αίθουσα στη δίκη του Άλκη
i

@ Intime

Ανατριχιαστικό: Η στιγμή που πάγωσε όλη η αίθουσα στη δίκη του Άλκη

Sportal newsroom 18:11 - 18.01.2023 / Ανανεώθηκε: 18:17 - 18.01.2023

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, οι γονείς του άτυχου 19χρονου αντίκρισαν για πρώτη φορά τους δολοφόνους του γιού τους, με τη μητέρα του Άλκη να ξεσπά.

Πέρασε ένας χρόνος από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Ένα χρόνο μετά οι δώδεκα κατηγορούμενοι πέρασαν για πρώτη φορά τη πόρτα του δικαστηρίου, προκειμένου να ξεκινήσει η δίκη για το τραγικό συμβάν. 

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που οι γονείς του άτυχου 19χρονου αντίκρισαν τους δολοφόνους του γιού τους. Αφού λοιπόν οι κατηγορούμενοι μπήκαν στην αίθουσα, έγινε η εκφώνηση των ονομάτων τους, με τη μητέρα του Άλκη να σηκώνεται αμέσως. 

Με τρεμάμενη φωνή μίλησε σε έναν από αυτούς και τον ρώτησε: «Εσύ χτύπησες τον γιο μου;». Η δίκη διακόπηκε για τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 9.30 το πρωί, αλλά οι γονείς του Άλκη δεν αντέδρασν, καθώς ήξεραν μέσα τους ότι η δικαιοσύνη θα έρθει και ο γιος τους θα «ηρεμήσει». Παρόλα αυτά απαίτησαν τα ισόβια να είναι ισόβια.

Ο λόγος της διακοπής ήταν η αίτηση της υπεράσπισης για κωλύματα συνδεόμενα με υποχρεώσεις τους σε άλλο (ανώτερο) Δικαστήριο. 

Δίκη Άλκη Καμπανού: Το ξέσπασμα της μητέρας του κι όλο το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε την Ελλάδα (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:48 - 18.01.2023

Δίκη Άλκη Καμπανού: Το ξέσπασμα της μητέρας του κι όλο το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε την Ελλάδα (vids)

Οι 12 κατηγορούμενοι οπαδοί του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στο εδώλιο για μια δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα, καθώς ένα νεαρό παιδί, ο Άλκης, έχασε άδικα την ζωή του.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, από τη μεριά του δήλωσε ότι πρώτη φορά βλέπει κατηγορούμενους, με τόσα αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος τους να μην παραδέχονται τίποτα: 

«Μια εμβληματική δίκη… με περίεργο υπόβαθρο. Είναι η πρώτη υπόθεση στην καριέρα μου που δεν έχω συναντήσει ξανά 12 ανθρώπους, ενώ η ιατροδικαστική έκθεση της κ. Κοβάτση αναδεικνύει συμπεριφορές περισσότερων, ώστε τελικά να χάσει τη ζωή του αυτό το αείμνηστο παιδί. Συγκεκριμένα, μια πολτοποίηση στο κεφάλι του, από σίδερα, από ξύλα… ένα κατακρεουργημένο σώμα από μαχαίρια καραμπίτ και δρεπάνια.

Δώδεκα κατηγορούμενοι και ούτε ένας από αυτούς να μην παραδέχεται ότι έχει πραγματοποιήσει έστω κι ένα χτύπημα. Ούτε ένας από αυτούς να μην λέει λες και είναι συνεννοημένοι. Η δίκη μου η κρίση και των οικογενειών των θυμάτων είναι ότι έχουν συνεννοηθεί και έχουν λάβει και συμβουλές και ουσιαστικά κανένας να μην λέει πως το έκανε κάποιος άλλος».