Άνετη νίκη για τη Στουρμ Γκρατς, ισόπαλη σε ματσάρα η Άιντραχτ

Άνετη νίκη για τη Στουρμ Γκρατς, ισόπαλη σε ματσάρα η Άιντραχτ

Παναγιώτης Κατσαφάδος 21:58 - 15.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:17 - 15.02.2024

Γρήγορο ρυθμό, πολλά γκολ και κόκκινες κάρτες είχαν οι πρώτες αναμετρήσεις του Europa Conference League, με τη μόνη ομάδα που πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης να είναι η Στουρμ Γκρατς.

Επιστροφή για το Europa Conference League με αρκετά γκολ στις πρώτες αναμετρήσεις της βραδιάς. Πιο συγκεκριμένα η Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης ενώ η Μόλντε πήρε οριακά την νίκη απέναντι στην Λέγκια Βαρσοβίας με 3-2. Μόνο η Στουρμ Γκρατς μπορεί να χαμογελάει ενόψει της ρεβάνς καθώς επιβλήθηκε της Σλόβαν Μπρατισλάβας με 4-1.

Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης: 2-2

Συναρπαστικό το πρώτο ημίχρονο στο Βέλγιο ανάμεσα στην Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ, όπου η Άιντραχτ προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Σαϊμπί, ο οποίος στο 10' έδωσε και ασίστ στον Κάλαντζιτς που ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.  Στη συνέχεια, η Ουνιόν αντέδρασε και μείωσε στο 31ο λεπτό με τον Ράσμουσεν. Η Άιντραχτ συνολικά ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος έχοντας 11 τελικές προσπάθειες ενώ είχε και την κατοχή της μπάλας με 52 %. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ράσμουσεν συνέχισε να είναι καθοριστικός για την Ουνιόν και στο 68' έδωσε την ασίστ στον Νίλσον που ισοφάρισε σε 2-2. Ισόπαλη έληξε η συναρπαστική αναμέτρηση στο Βέλγιο και πλέον η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς της Φρανκφούρτης.

Μόλντε - Λέγκια Βαρσοβίας: 3-2

Στη Νορβηγία, η Μόλντε φαινόταν αρχικά να  «καθαρίζει» από το πρώτο ημίχρονο το ματς κόντρα στην Λέγκια Βαρσοβίας καθώς πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 3-0 υπέρ της. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γκούλμπραντσεν, ο οποίος σκόραρε δύο φορές (12',19'), πριν κάνει το 3-0 στο 24' ο Κάσα. Το σκορ του πρώτου μέρους τα λέει όλα καθώς οι Νορβηγοί ήταν ανώτεροι και ιδιαίτερα αποτελεσματικοί καθώς σε 10 τελικές προσπάθειες, σημείωσαν 3 γκολ. 

Το δεύτερο ημίχρονο όμως συνέχισε να έχει γρήγορο ρυθμό και η Λέγκια μείωσε σε 3-1 στο 64' με τον Χοσούε. Η πολωνική ομάδα συνέχισε να πιέζει και βρήκε δεύτερο γκολ στο 71ο λεπτό με τον ΟγκουστίνιακΜόλντε μπορέι να αγχώθηκε στο τέλος, βλέποντας την Λέγκια να μειώνει σε απόσταση αναπνοής από το 3-0 αλλά τελικά πήρε τη νίκη και το μικρο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Στουρμ Γκρατς - Σλόβαν Μπρατισλάβας: 4-1

Στην Αυστρία και την αναμέτρηση ανάμεσα στην Στουρμ Γκρατς και την Σλόβαν Μπρατισλάβας, οι Αυστριακοί πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 2-1 υπέρ τους σε ένα ισορροπημένο γενικά πρώτο μέρος. Ο Μπιερέθ άνοιξε στο 4ο λεπτό το σκορ για να ισοφαρίσει 4 λεπτά αργότερα ο Ροντρίγκες για την Σλόβαν. Στο 27' ο Στάνκοβιτς έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Στουρμ Γκρατς σε ένα πρώτο ημίχρονο που είχε πολύ γρήγορο ρυθμό. Οι Αυστριακοί μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και έκαναν στο 64' το 3-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κιτεϊσβίλι

Στο 78' , ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Βλάντιμιρ Βάις, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα και η Στουρμ Γκρατς βρήκε στις καθυστερήσεις και 4ο γκολ με τον Αμαντί Καμαρά που έκανε πανέμορφο σουτ. Η ομάδα από την Αυστρία ήταν σε όλη την αναμέτρηση καλύτερη και δίκαια επικράτησε με 4-1, παίρνοντας μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Με Μεντιλίμπαρ εμπνευστή και Κααμπί εκτελεστή ο Ολυμπιακός «ξέρανε» τη Φερεντσβάρος!
CONFERENCE LEAGUE

21:42 - 15.02.2024

Με Μεντιλίμπαρ εμπνευστή και Κααμπί εκτελεστή ο Ολυμπιακός «ξέρανε» τη Φερεντσβάρος!

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος από τη Φερεντσβάρος, πάλεψε για τη νίκη και τελικά την πήρε χάρη στον Ελ Κααμπί (1-0). Ο Μαροκινός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και χάρισε την επικράτηση, στο ματς των playoffs του Europa Conference League.