Ανοιχτοί λογαριασμοί για Ρόμα και Φέγενορντ - Βήμα πρόκρισης για τη Σπόρτινγκ
i

© Glomex

Ανοιχτοί λογαριασμοί για Ρόμα και Φέγενορντ - Βήμα πρόκρισης για τη Σπόρτινγκ

Πάνος Κορομηλάς 21:44 - 15.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:17 - 15.02.2024

Η Σπόρτινγκ επικράτησε της Γιουνγκ Μπόιζ με 3-1 και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο του UEFA Europa League. Λύτρωση για τη Γαλατασαράι με τον Ικάρντι στις καθυστερήσεις (3-2), ισοπαλίες και όλα ανοιχτά στα ζευγάρια Φέγενορντ - Ρόμα και Σαχτάρ - Μαρσέιγ.

Το Europa League επέστρεψε και η πρώτη δόση τα... είχε όλα! Η Σπόρτνγκ Λισαβόνας ήταν η μοναδική ομάδα που πήρε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης, μετά τη νίκη με 3-1 επί της Γιουνγκ Μπόιζ. Ισχνό πλεονέκτημα για Γαλατασαράι με buzzer - beater του Ικάρντι, ισοπαλίες και όλα ανοιχτά στα ζευγάρια Φέγενορντ - Ρόμα και Σαχτάρ - Μαρσέιγ.

Δύο ομάδες που συναντήθηκαν στον τελικό του UEFA Conference League τη σεζόν 2021-2021, βρέθηκαν ξανά αντιμέτωπες, αυτή τη φορά για τα play offs του Europa League. Φέγενορντ και Ρόμα πάλεψαν για τη νίκη, όμως το τελικό 1-1 αφήνει τα πάντα ανοιχτά για τη ρεβάνς.

Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν με κεφαλιά του Παϊξάο στο 48', όμως ο Λουκάκου ισοφάρισε για τη Ρόμα, με το έκτο του γκολ στη διοργάνωση.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στη συνέχεια, ήταν απειλητικοί αλλά δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα και πλέον όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του Ολίμπικο. 

Γιουνγκ Μπόις - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-3

Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης για τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας ,που επικράτησε με 3-1 της Γιουνγκ Μπόις στην Ελβετία. 

Ο Αμέντα με αυτογκόλ, έδωσε το προβάδισμα στους Πορτογάλους και ο Γκιοκέρες έκανε το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 41ο λεπτό. Ο Ούγκρινιτς μέιωσε ένα λεπτό αργότερα, όμως ο Ινάσιο βρήκε δίχτυα στο δεύτερο μέρος «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ομάδα του Ρούμπεν Αμορίμ.

Ως απόλυτο φαβορί πάνε στη ρεβάνς οι Πορτογάλοι, που θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν το αποτέλεσμα, έχοντας τον κόσμο στο πλάι τους.

Γαλατασαράι - Σπάρτα Πράγας 3-2

Συναρπαστικό ματς στην Τουρκία, ανάμεσα σε Γαλατασαράι και Σπάρτα Πράγας. Πέντε γκολ και δύο αποβολές είχε το ματς, όμως το γκολ του Ικάρντι στο 90+1' ήταν αναμφίβολα το highlight της αναμέτρησης, χαρίζοντας τη νίκη στους Τούρκους με 3-2.

 Ο Ντεμιρμπάι έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 17ο λεπτό.

Οι Τσέχοι απάντησαν με τον Πρεσιάδο στο δεύτερο μέρος, όμως η Γαλατασαράι πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ χάρη στο αυτογκόλ του Κρέιτσι στο 61'.

Ένα λεπτό αργότερα , ο Νέλσον δέχτηκε κόκκινη κάρτα και οι ισορροπίες άλλαξαν. Οι Τσέχοι το εκμεταλλεύτηκαν και ισοφάρισαν άμεσα με τον Κούστα.

Ο Ρίνες όμως είδε με τη σειρά του τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 80' και ο Ικάρντι «χτύπησε» στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, χαρίζοντας μια μεγάλη νίκη στη Γαλατασαράι, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. 

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Μαρσέιγ 2-2

Σαχτάρ και Μαρσέιγ μονομάχησαν στη Γερμανία, μιας και οι Ουκρανοί δε μπορούν να αγωνιστούν εντός συνόρων, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης.

Μέτριο το θέαμα στο πρώτο μέρος, με πολλές μονομαχίες. Αντιστρόφως ανάλογη η κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο, με τέσσερα γκολ και συναρπαστικό φινάλε. 

Ο Ομπαμεγιάνγκ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του στο 64', όμως ο Ματβιένκο νίκησε τον Λόπεζ τέσσερα λεπτά αργότερα, φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Ο Εντιαγέ σκόραρε για τους Γάλλους στο 90' και όλα έδειχναν πως οι Γάλλοι θα πάνε στον επαναληπτικό με προβάδισμα πρόκρισης, Η Σαχτάρ έδειξε τα ψυχικά αποθέματα, ισοφάρισε με τον Εγκινάλντο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και θα παίξει τα ρέστα της στη Μασσαλία.