Άντεξε με δέκα και πανηγύρισε τη νίκη η Άρσεναλ, 1-0 την Κρίσταλ Πάλας

Ο Μάρτιν Όντεγκαρντ και οι συμπαίκτες του

i

Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images

Άντεξε με δέκα και πανηγύρισε τη νίκη η Άρσεναλ, 1-0 την Κρίσταλ Πάλας

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:56 - 21.08.2023 / Ανανεώθηκε: 00:05 - 22.08.2023

Τη νίκη κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας πανηγύρισε η Άρσεναλ (0-1), η οποία άντεξε να διατηρήσει το προβάδισμα που πήρε παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Χάρη στο ένα και μοναδικό γκολ του Μάρτιν Όντεγκαρντ, η Άρσεναλ πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της Premier League. Μάλιστα, το έκανε παρά το γεγονός πως για μεγάλο διάστημα αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο.

Στο πρώτο μέρος η φιλοξενούμενη είχε την υπεροχή και αυτό αποτυπώθηκε στα xGoals (0,9 έναντι 0,17) και την κατοχή της μπάλας που έφτασε το 69% υπέρ της. Όμως, παρά τις ουκ ολίγες ευκαιρίες της δεν μπόρεσε να βρει το γκολ. Μεγαλύτερη της φάση στο 29ο λεπτό, όταν ο Ενκετιά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Απεναντίας, η μόνη αξιόλογη στιγμή για τους γηπεδούχους ήταν στο 35', όταν ο Αγιού ζήτησε πέναλτι, το οποίο όμως δεν του δόθηκε.

«Εσχάτη των ποινών» σφυρίχτηκε όμως στο ματς και χάρη σε αυτή, η Άρσεναλ πανηγύρισε το τρίποντο. Ο Τζόουνστοουν ήταν ο άνθρωπος που έκανε την παράβαση και ο οποίος έδωσε την ευκαιρία στον Όντεγκαρντ να πλασάρει εύστοχα και να κάνει το 0-1 (54'). Σχεδόν ένα τέταρτο αργότερα οι «κανονιέρηδες» έπαψαν να ψάχνουν το γκολ και προσπάθησαν να υπερασπιστούν το αποτέλεσμα, αφού ο Τομιγιάσου είδε την κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. 

Κάπως έτσι, η Κρίσταλ Πάλας έγινε πιο πιεστική και στο 72' ζήτησε δεύτερη φορά πέναλτι, θεωρώντας πως υπήρχε μαρκάρισμα εντός περιοχής στον Έσε. Όμως ο διαιτητής έδειξε «παίζεται» και άλλο γκολ τελικά δεν υπήρξε, με το παιχνίδι να λήγει έχοντας νικήτρια την Άρσεναλ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

TΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (3ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ