H ευρωπαϊκή λίστα της Μαρσέιγ - Εκτός ο Γκεγιέ

Mαρσέιγ

i

©intime

H ευρωπαϊκή λίστα της Μαρσέιγ - Εκτός ο Γκεγιέ

Κωνσταντίνος Ζήκος 12:41 - 07.09.2023 / Ανανεώθηκε: 12:48 - 07.09.2023

Η Μαρσέιγ έστειλε στην UEFA την λίστα των ποδοσφαιριστών της που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους ομίλους του Europa League, εκεί όπου θα θα συναντήσει εκτός από την ΑΕΚ, τις Μπράιτον και Άγιαξ.

Η κλήρωση των ομίλων του UEFA Europa League ήταν «σκληρή» απέναντι στην ΑΕΚ, φέρνοντας στον δρόμο της τους Άγιαξ, Μαρσέιγ και Μπράιτον. Οι τέσσερις τους τοποθετήθηκαν στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης και καθιστούν το συγκεκριμένο γκρουπ, ως το πιο αμφίρροπο.

Η Μαρσέιγ, όπως και όλες οι ομάδες, έστειλαν στην UEFA την ευρωπαϊκή τους λίστα και αυτή περιλαμβάνει όλες τις φετινές της μεταγραφές, αλλά έχει εκτός, τον Παπέ Γκεγέ. Ο διεθνής Σενεγαλέζος μέσος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, λόγω τιμωρίας που του έχει επιβληθεί για τη μεταγραφή του από τη Χάβρη στη Μαρσέιγ το 2020, ενώ είχε συμφωνήσει με τη Γουότφορντ. Από τους 21 ποδοσφαιριστές που συμπεριέλαβε ο Μαρθελίνο στη λίστα, οι οκτώ αποτελούν φετινές μεταγραφικές προσθήκες της ομάδας.

Αναλυτικά η λίστα της Μαρσέιγ:

Τερματοφύλακες: Μπλάνκο, Λόπεθ 

Αμυντικοί: Μπαλερντί, Κλος, Ζιγκό, Λοντί, Μπεμπά, Μεϊτέ, Μουρίγιο, Σογκλό 

Μέσοι: Αρίτ, Κοντογκμπιά, Ρονζιέ, Βερετού, Oυναχί

Επιθετικοί: Ομπαμεγιάνγκ Κορεά, Μουγκ, Εντιαγέ, Σαρ, Βιτίνια

H Μαρσέιγ βρίσκεται ακόμα σε στάδιο προσαρμογής, αφού η φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει με πολλές αλλαγές για τους Γάλλους. Με νέο προπονητή «στο τιμόνι», τον Ισπανό Μαρθελίνο και πολλές ποιοτικές και ακριβές μεταγραφές. Βρίσκεται στην 3η θέση της Ligue 1, μετά το πέρας των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών και προέρχεται και από το «ευρωπαϊκό σοκ», λόγω του αποκλεισμού στα προκριματικά του UEFA Champions League από τον Παναθηναϊκό.