Αντίπαλοι ΑΕΚ: Ήρθε σε συμφωνία με τον Άγιαξ ο Φαν' τ Σχιπ

Φαν' τ Σχιπ

i

©intime

Αντίπαλοι ΑΕΚ: Ήρθε σε συμφωνία με τον Άγιαξ ο Φαν' τ Σχιπ

Δημήτρης Χούπης 19:12 - 24.10.2023 / Ανανεώθηκε: 19:16 - 24.10.2023

Ο Άγιαξ σύμφωνα με την De Telegraaf ήρθε σε συμφωνία με τον πρώην προπονητή της Εθνικής Ελλάδος, Τζον Φαν' τ Σχιπ, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τον «Αίαντα» μέχρι το τέλος της σεζόν.

«Λευκός» καπνός φαίνεται ότι εμφανίστηκε στον Άγιαξ για το θέμα του προπονητή, αφού σύμφωνα με την De Telegraaf, ο «Αίαντας» ήρθε σε συμφωνία με τον Τζον Φαν' τ Σχιπ

Ο Ολλανδός πρώην τεχνικός της Εθνική Ελλάδος, αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο 59χρονος προπονητής είχε επιβεβαιώσει στη NOS πως ήταν σε συζητήσεις με τη διοίκηση του Αίαντα για να τον αναλάβει. Λίγο αργότερα ήρθε και το ρεπορτάζ της De Telegraaf όπου ανέφερε πως οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία. 

Στην αρχή ο πρώην τεχνικός ήταν υποψήφιος να αναλάβει πόστο στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ μετά την απόλυση του Μορίς Στέιν έγινε ο νούμερο ένα στόχος του Άγιαξ για τη θέση του προπονητή. Ο Ολλανδός έχει αγωνιστεί στον «Αίαντα» για έντεκα χρόνια ως εξτρέμ. Έπειτα εργάστηκε και ως προπονητής τόσο στα τμήματα υποδομής όσο και βοηθός των Αντριάνσε, Φαν Μπάστεν και Τζολ στην πρώτη ομάδα.

Ως πρώτος προπονητής έχει κάτσει στον πάγκο στη Μέλμπουρν Χερτ, την Τσβόλε, αλλά και την Εθνική Ελλάδος, με την οποία είχε έντεκα νίκες, εννέα ισοπαλίες και έξι ήττες. 

Ο Άγιαξ βρίσκεται  ίσως στη χειρότερη περίοδο της καριέρας του, αφού βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας του ολλανδικού πρωταθλήματος με πέντε βαθμούς. Τελευταία νίκη για τον «Αίαντα» στο πρωτάθλημα ήταν στις 12 Αυγούστου, όταν είχε επικρατήσει της Χέρακλες με 4-1. 

Έκτοτε μετράει δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Από την άλλη στο Europa League είναι τρίτος με δύο βαθμούς, αφού έχει έρθει ισόπαλος με τη Μαρσέιγ και την ΑΕΚ