Ο Γκαλτιέ το φαβορί για να αναλάβει την Μαρσέιγ πριν την ΑΕΚ

Κρίστοφ Γκαλτιέ

i

PrtScr

Ο Γκαλτιέ το φαβορί για να αναλάβει την Μαρσέιγ πριν την ΑΕΚ

Κώστας Τόπας 15:42 - 25.09.2023

Ο πρώην προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέ, Κριστόφ Γκαλτιέ είναι υποψήφιος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μαρσέιγ, την οποία θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League.

Η Μαρσέιγ βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή μετά την αποχώρηση του Μαρθελίνο την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναφέρουν στη Γαλλία, η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League έχει ήδη επικοινωνήσει με τον πρώην προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν και με καταγωγή από τη Μασσαλία, Κρίστοφ Γκαλτιέ.

Ο πρόεδρος του γαλλικού συλλόγου, Πάμπλο Λονγκόρια και Χαβιέρ Ριμπάλτα εκτιμούν το προφίλ του και ο χαρακτήρας έχει επίσης αρκετούς υποστηρικτές στα αποδυτήρια της Μαρσέιγ. Σε αυτή τη λεπτή περίοδο, ο σύλλογος της Μασσαλίας αναζητά επίσης έναν τεχνικό ικανό να προσαρμοστεί γρήγορα στα δεδομένα και ο Γκαλτιέ, σύμφωνα με την διοίκηση του γαλλικού συλλόγου είναι ο κατάλληλος γι' αυτή την θέση.

Παρ' όλα αυτά, όπως αναφέρει το «RMC Sport», ο Γκαλτιέ θα ζητήσει εγγυήσεις από την διοίκηση της Μαρσέιγ σχετικά με την στάση που έχουν οι οπαδοί των Μασσαλών απέναντι του. Οταν είχε αναλάβει τα ηνία της Παρί, οι φίλοι της αντίπαλης ομάδας της ΑΕΚ στο Europa League, δεν είχαν δει με θετικό μάτι το γεγονός ότι ένας προπονητής από τη Μασσαλία ανέλαβε τους Παριζιάνους. Ενώ ένα ακόμη θέμα το οποίο απασχολεί τις τάξεις των οπαδών της Μαρσέιγ είναι το γεγονός ότι δεν έχει επιλυθεί ακόμα το θέμα για τα για ρατσιστικά σχόλια που είχε κάνει στο παρελθόν ο Γκαλτιέ.

Η γαλλική κυβέρνηση ζητά κυρώσεις για ομοφοβικά συνθήματα από τους οπαδούς της Παρί στο ντέρμπι με την Μαρσέιγ (vid)
LIGUE 1

15:14 - 25.09.2023

Η γαλλική κυβέρνηση ζητά κυρώσεις για ομοφοβικά συνθήματα από τους οπαδούς της Παρί στο ντέρμπι με την Μαρσέιγ (vid)

Σε αυστηρές κινήσεις προκειμένου να βάλει «στοπ» στα ομοφοβικά συνθήματα που ακούγονται στα γήπεδα, θα προβεί η γαλλική κυβέρνηση, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο «Παρκ Ντε Πρενς» στο ντέρμπι μεταξύ Παρί Σεν Ζερμέ και Μαρσέιγ.

Η υπόθεση αφορά ρατσιστικά και ισλαμοφοβικά σχόλια που φέρεται να έκανε ο Κριστόφ Γκαλτιέ όταν ήταν προπονητής της Νίκαιας, τη σεζόν 2021-22. Στο επίκεντρο είναι email με αποστολέα τον Ζιλιέν Φουρνιέ, στο οποίο ο τότε αθλητικός διευθυντής της Νίκαιας υποστήριζε πως ο Κριστόφ Γκαλτιέ είχε κάνει ρατσιστικά σχόλια για τους παίκτες του. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο τεχνικός του είχε πει ότι «δεν μπορούσε να έχει τόσους μαύρους και μουσουλμάνους στην ομάδα».