Ένας χρόνος italian job με τον Ντε Τσέρμπι στη Μπράιτον - Θέλει δεύτερο δώρο γενεθλίων με την ΑΕΚ ο Ιταλός, «ζω ένα όνειρο»

Ένας χρόνος italian job με τον Ντε Τσέρμπι στη Μπράιτον - Θέλει δεύτερο δώρο γενεθλίων με την ΑΕΚ ο Ιταλός, «ζω ένα όνειρο»

Γιώργος Σακελλαρίου 19:30 - 18.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:32 - 18.09.2023

Ο Ρομπέρτο ντε Τσέρμπι τόνισε ότι ζει ένα όνειρο στη Μπράιτον, ενώ οι οπαδοί της ομάδας τον αποθεώνουν. Η πρόκληση για τον 44χρονο τεχνικό και η Ένωση.

Ένας χρόνος Ρομπέρτο ντε Τσέρμπι στη Μπράιτον.

Ο 44χρονος Ιταλός τεχνικός έχει εκτοξεύσει τη Μπράιτον και διεκδικεί έξοδο στο Champions League. Οι «γλάροι» ισοπέδωσαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ με 3-1 και τώρα προετοιμάζονται για την ΑΕΚ, την οποία θα υποδεχθούν την ερχόμενη Πέμπτη. Σαν σήμερα πριν έναν χρόνο ο Ντε Τσέρμπι ανέλαβε τη Μπράιτον και ο ίδιος δήλωσε στο κανάλι της ομάδας: «Θέλω να κρατήσω για μένα τις σχέσεις μου με τους ανθρώπους της Μπράιτον. Γιατί ζω ένα όνειρο. Και μερικές φορές αναρωτιέμαι αν είναι αληθινό. Δουλεύω στην Premier League, είναι αλήθεια. Νικήσαμε Λίβερπουλ, Νιιούκαστλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι ένα όνειρο. Είναι τρελό, αλλά πολύ ωραίο για μένα».

Ο Ντε Τσέρμπι είδε την ομάδα του να επικρατεί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τώρα θέλει με την ΑΕΚ και δεύτερο δώρο… γενεθλίων για τον έναν χρόνο στον πάγκο της Μπράιτον. Στον πρώτο αγώνα στην ιστορία του συλλόγου, σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο σύλλογος έδωσε τον λόγο και σε οπαδούς της Μπράιτον, που έχουν διαρκείας κι αυτοί αποθέωσαν τον Ιταλό προπονητή:

«Οι οπαδοί της Albion χαιρετίζουν ομόφωνα την πρώτη χρονιά του Ρομπέρτο Ντε Ζέρμπι ως επικεφαλής της ομάδας, μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία μας.

Οι υποστηρικτές σε όλη την πόλη την περασμένη εβδομάδα δεν είχαν παρά επαίνους για την τακτική, τη διαχείριση και τη φιλόδοξη προσέγγιση του Ιταλού. Κι έδωσαν πλήρως τα εύσημα στον σύλλογο για το όραμά τους να αντικαταστήσουν τον Γκρέιαμ Πότερ με τον πρώην προπονητή της Σαχτάρ Ντόνετσκ.

“Ακόμα τσιμπάω τον εαυτό μου, αλλά δεν πρέπει”, είπε ο Κλιφ Έτριτζ. “Αυτό που είναι τόσο συναρπαστικό είναι ότι νιώθουμε ότι βρισκόμαστε σε κορύφωση και ο Ντε Τσέρμπι λέει, "Όχι, δεν είμαστε, θα πάμε παρακάτω”. Αν μη τι άλλο, μας εκπαίδευε να είμαστε υποστηρικτές μιας ομάδας της Premier League και τώρα μιας ευρωπαϊκής ομάδας και να θέτουμε τις προσδοκίες μας υψηλότερες. αλλά πιστοί στην κουλτούρα του συλλόγου, χωρίς την αλαζονεία. Ακόμα θυμόμαστε από πού ήρθαμε. Οι ιδιοκτήτες επιτρέπουν σε αυτόν τον μάνατζερ να αναπτυχθεί και να ανθίσει και αυτό ακριβώς συμβαίνει”.

Ο Ματ Χόλιστερ έχει επίσης διαλύσει κάθε αμφιβολία. “Όταν διορίσαμε τον Ντε Τζέρμπι, κανείς δεν είχε ακούσει ποτέ γι' αυτόν και ήταν “Θεέ μου, χάσαμε τον Πότερ και όλο το προπονητικό επιτελείο, θα είναι καταστροφή», είπε. “Και για τα τρία πρώτα παιχνίδια μετά τη Λίβερπουλ εκτός έδρας, ένιωθα σαν μια καταστροφή. Αλλά από τότε φαίνεται ότι θα είναι ένας απολύτως παγκόσμιος προπονητής. Το πώς θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε καλύτερα χωρίς αυτόν είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Όταν φύγει και διορίσουν νέο μάνατζερ, θα ανησυχήσω αν τον έχω ακούσει!”.

Η ποιότητα του ποδοσφαίρου που έπαιξε η ομάδα υπό τον Ντε Τσέρμπι, φυσικά, προκάλεσε τον θαυμασμό. “Έχει μεταμορφώσει την ομάδα”, είπε ο Ντάνι Κάρτερ, ο οποίος παρακολουθεί αγώνες από το West Stand Lower. “Όταν ο Πότερ ήταν επικεφαλής, παίζαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν βάζαμε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ντε Τσέρμπι μπήκε και το βελτίωσε λίγο και τώρα σκοράρουμε για πλάκα και προχωράμε με λίγο περισσότερο ρυθμό, παίζοντας ακόμα καλό ποδόσφαιρο. Οπότε μας ανέβασε σε άλλο επίπεδο”.

Ο Ντες Χάρβεϊ, τακτικό μέλος του East Stand Lower, συμφώνησε. “Βγαίνουμε και παίζουμε επιθετικά, όπως κάνουν οι περισσότερες ομάδες εντός, αλλά ακόμα κι εκτός έδρας παίρνουμε πραγματικά την πρωτοβουλία. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είναι ένα πολύ επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου. Αυτό είναι το πιο αξιοσημείωτο, αλλά επίσης ανακατεύει και ταιριάζει πολύ καλά με τους παίκτες. Είτε πρέπει να αντικαταστήσει παίκτες που έφυγαν, είτε να ξεκουράσει, καταφέρνει να παίζει το ίδιο στυλ ποδοσφαίρου με διαφορετικό σύνολο προσωπικού”».

Η Μέρι Ο’Κιφ, που κάθεται στο East Stand Upper, είδε συνέχεια στο ραντεβού του Ιταλού. “Κρίνοντας μόνο από τα αποτελέσματα είναι σπουδαίος φυσικά, αλλά το ποδόσφαιρο είναι επίσης πολύ διασκεδαστικό. Εντάχθηκε στο σωστό κλαμπ για τις ιδέες του κι όχι μόνο επειδή ακολούθησε τον Πότερ. Παίζουμε ποδόσφαιρο με βάση την κατοχή εδώ και πολύ καιρό, επιστρέφοντας στον Γκας Πογιέτ το 2009 και μετά στον Όσκαρ Γκαρσία. Υποθέτω ότι αυτό είναι το είδος των πραγμάτων που θέλει να δει ο ιδιοκτήτης Τόνι Μπλουμ”».