Ήττα στο φινάλε για την Φράιμπουργκ από την Ντόρτμουντ με ανατροπή στην ανατροπή

Ντόρτμουντ

i

Ντόρτμουντ/ ©Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Ήττα στο φινάλε για την Φράιμπουργκ από την Ντόρτμουντ με ανατροπή στην ανατροπή

Ελένη Ανδρικοπούλου 18:31 - 16.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:22 - 16.09.2023

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League, Φράιμπουργκ ηττήθηκε με 4-2 από την Ντόρτμουντ εντός έδρας στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Bundesliga.

Μετά από συναρπαστικό ματς, εναλλαγές συναισθημάτων, ανατροπές και έξι γκολ η Ντόρτμουντ έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της Φράιμπουργκ. Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League ηττήθηκε με 4-2 από τους Βεστφαλούς στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Bundesliga

Ο Ματς Χούμελς άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 11' αλλά πριν τελειώσει το ημίχρονο η Φράιμπουργκ κατάφερε να πάει με το προβάδισμα υπέρ της. Στο 45+ 2' ο Λούκας Χέλερ ισοφάρισε για τους γηπεδούχους κι ο Νίκολας Χέφλερ έκανε το 2-1 για την ανατροπή στο 45+6'. 

Οι Βεστφαλοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο ημίωρο ο Ντόνιελ Μάλεν έφερε το ματς στα ίσα (2-2). Λίγο πριν τη λήξη του ματς (88') ο αρχηγός της Ντόρτμουντ βρήκε δίχτυα ξανά για να κάνει την ανατροπή για την ομάδα του, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στον αγώνα. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (90+2') ο Μάρκο Ρόις έγραψε κι εκείνος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. 

Να σημειώσουμε ότι ο Μίχαελ Γκρέγκοριτς, αποχώρησε κουτσαίνοντας και είναι αμφίβολος για τον αγώνα του Europa League στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την προσεχή Πέμπτη (21/9, 22:00).

ΤΡΙΤΗ ΣΕΡΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΨΙΑ

Η Λειψία διέλυσε με 3-0 την Άουγκσμπουργκ, έφθασε τις τρεις διαδοχικές νίκες κι ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Τα γκολ για τους «ταύρους» σημείωσαν οι Σιμόνς (7΄), Οπεντά  (11') και Ράουμ (27΄).

Η Βόλφσμπουργκ επικράτησε με 2-1 της Ουνιόν χάρη στα γκολ του Βιντ (12') και του Μάλε (30') και πανηγύρισε την τρίτη της νίκη σε τέσσερις αγωνιστικές της Bundesliga. Το μοναδικό τέρμα των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Γκόζενς 928'). 

Η Κολωνία γνώρισε την ήττα με 3-1 από τη Χόφενχαϊμ στην έδρα της και παρέμεινε στον έναν βαθμό. Ο Δημήτρης Λημνιός ήταν στον πάγκο αλλά δεν αγωνίστηκε. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (5ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: